OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo V70R AWD

De Volvo  V70R AWD is verkocht.

4 jaar geleden heb ik ook zo’n V70R in Saffron gehad en die heb die verkocht. Na 4 weken had ik al spijt en lang gezocht naar weer een echte V70R in deze bijzondere kleur.

Nu heb ik hem gevonden en verkoop hem nooit weer”. Wat ben ik blij met deze auto”

Prachtig!

Een V70R AWD in Saffron

De Heer Cameron uit het Zwitserse Herlliberg, een dorpje aan de Zürichersee, had wel lef toen hij begin 1998 een Volvo V70R AWD bestelde in de kleur Saffron. Hij kon toen niet weten dat die auto zeker in deze kleur, zou uitgroeien tot een collectorsitem.

Voor wat betreft die kleur is er geen tussenweg. Je vindt het prachtig of je vindt het helemaal niks. Ik vind het prachtig en mijn vrouw, die vindt het echt verschrikkelijk.

OpenRoad Classic Cars is er best een beetje trots op dat zij momenteel een prachtige V70 R AWD kan aanbieden.

De auto werd op 20 februari 1998 afgeleverd door Hausermann Automobile AG in Zürich aan de heer Cameron. In 2011 komt de auto in handen van de tweede Zwitserse  eigenaar woonachtig in Basel.

Daarna werd de auto aangekocht door een klassiekerspecialist in Friedrichshafen aan de Duitse kant van de Bodensee. Deze bood mij de auto te koop aan en tijdens mijn bezoek om de auto te bekijken heb ik deze prachtige V70R direct van hem overgenomen. Een auto met een mooie sluitende historie, meer dan goede staat van onderhoud en met een aantrekkelijke km. stand, dat zijn de auto’s die thuishoren in de collectie van OpenRoad Classic Cars.

Bij de auto is het onderhouds- en instructieboekje, radiocode van de dubbel DIN Radio  enz.

Tevens is het zgn. Abgas-Wartungsdokument aanwezig met de keuringsdata en km.standen ingevuld van 56 tot 149.995 km.

Zowel technisch als qua lakwerk verkeert de auto in een bijzonder goede staat. Het interieur, de alcantara bekleding, deurpanelen, hemelbekleding en de kofferruimte zijn in uitstekende conditie.

Een heerlijke 5-cyl  2.3l. motor met 240 pk produceert het échte Volvo geluid, de kenner weet wat ik daarmee bedoel, dat in combinatie met een uitstekend schakelende automaat staat garant voor ongekend rijplezier. Rustig rijden of toch even in  een sportieve bui, deze auto trekt zich er niets van aan, hij doet wat u wilt. Een genot om mee onderweg te zijn.

Fiscaal gezien is het een aantrekkelijke auto want 35% bijtelling over de aanschafprijs is nog steeds een leuke bijkomstigheid.

Een Volvo V70R AWD een wolf in schaapskleren ? Jazeker maar in Saffron ligt dat toch iets anders….., het blijft een bijzondere auto.  Deze Volvo is een klasse apart die in originele staat en met een voor Volvo begrippen lage km. stand van 151.000 slechts sporadisch op de markt wordt  aangeboden.

Voertuig Specificaties

  • Bouwjaar: 1998
  • Km-Stand: 151.000 km
  • Kleur: Saffron
  • Bekleding: Zwart Alcantara/Leer
  • Schakel: Automaat
  • Uitvoering: 2-deurs
  • Brandstofsysteem: injectie
  • Cilinders: 5 2319cc Turbo
  • Brandstof: Benzine
  • Vermogen: 240 PK
  • Bijtelling: 175 euro p/m
  • Verzekering: Ja
  • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.