OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Volvo 360 GLT Injection Verkocht

Voertuig Omschrijving

Ja, u ziet het goed, een origineel Nederlands geleverd Volvo 360 GLT Injection. Exclusiever wordt het niet zou ik zeggen.

Eind 80’er jaren reed ik zelf in een Volvo 340 1.4 en deze 360 was mijn droomauto. Top of the range van de 3 serie van Volvo. Onbereikbaar voor mij……….jammer !

Maar……….voor wie is nu in 2023 zo’n 360 GLT bedoeld ? Wie gaat er wat mee doen ?

Misschien bent u wel diegene die al een mooie Volvo verzameling hebt opgebouwd, een 144, een 1800ES, een 850 en misschien voor dagelijks gebruik een classic V70.

Met deze 360 GLT maakt u uw collectie echt compleet.

Misschien bent u wel diegene die low-budget en risicoloos wilt instappen in het klassieker- of youngtimer circuit.

Met deze 360 GLT bent in één keer “in business”.

Misschien bent u wel diegene die altijd al wilde gaan racen in de Volvo 360 Cup.

Met een paar aanpassingen levert het Volvo Red-block 200 pk + en rijdt u de sterren van de hemel  op Zandvoort of Assen.

Hoe het ook zij, deze 360 GLT is een prachtige volledig originele auto met 170.000 km. praktijkervaring. Carrosserie en lakwerk in een prachtige staat en het interieur onbeschadigd en de originele stoffen bekleding ongeschonden en geen vreemde onduidelijke vlekken.

De auto kent 3 eigenaren. De tweede eigenaar was een bekende Volvo verzamelaar die op een zeker moment zijn collectie enigszins moest uitdunnen. De 3e eigenaar kocht van hem de 360 GLT en ook nog een 480ES. Van hem kocht ik de auto. De auto had door stilstand wat achterstallig onderhoud. Dat is intussen opgelost door remmen, uitlaat, filters, vloeistoffen enz te vervangen. (Rekening van de werkzaamheden aanwezig).

De auto werd door mij in 2021 verkocht aan een jongeman van 27 jaar. Door persoonlijke omstandigheden was het voor hem niet mogelijk om regelmatig  met de auto te rijden en daarom heb ik de Volvo van hem terug gekocht met 700 km. meer op de teller.

De auto staat op zo goed als nieuwe Michelin Primacy’s en rijdt, stuurt en remt zoals u van een Volvo mag verwachten.

Wat is dit een leuke auto om mee onderweg te zijn, een stevige maar vooral overzichtelijk zit in echt Volvo meubilair. Het Volvo 2 liter Red-block met daarachter een Volvo 5-versnellingsbak is altijd bij de les. Lage toeren of iets verder doortrekken het maakt niet uit. Je ziet het er niet aan af maar deze auto is gewoon snel, laag gewicht, voldoende pk’s  en een prachtig koppelverloop staan daar garant voor.

Qua bouwkwaliteit, inrichting en gebruikte materialen is zo’n 360 eigenlijk een iets gekrompen 240 en daarmee wat mij betreft een echte Volvo. Alleen al het idee dat deze auto’s in Nederland werden gebouwd maar de genen toch voor een groot gedeelte Zweeds zijn maakt het tot een unieke combinatie.

Leuke bijkomstigheid, de auto is voorzien van een trekhaak en heeft instelbare luchtvering op de achteras en er mag qua trekgewicht een redelijk forse caravan achter. Op naar Zweden zou ik zeggen.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1988
 • Km-Stand: 170.000 km
 • Kleur: Bruin/ beige
 • Bekleding: Grijs (stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 cil. 1986 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 112 PK
 • Bijtelling: 39 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Meer informatie