OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Volvo 240 GLT Verkocht !

Voertuig Omschrijving

Misschien groeide u wel op, op de achterbank van een Volvo 240 omdat uw vader er een had en werden er avontuurlijke vakantiereizen mee ondernomen naar de Alpen of Spanje. Wat een prachtige herinneringen.

De interesse naar mooie 240’ers is in de afgelopen tijd sterk gegroeid maar het aanbod van échte mooie Volvo’s 240 is beperkt.

U snapt het, want nog steeds is het spreekwoord “vraag en aanbod bepalen de markt” van toepassing.

Ze worden schaars en de prijzen lopen op. Nou, “beter duur dan niet te koop” zullen we maar zeggen.

In Zweden zijn de Volvo’s 240 eigenlijk “op”. De mooie exemplaren uit Nederland, Duitsland en Frankrijk gaan momenteel weer terug naar hun geboorteland.

Kwam U in de Volvo 240 van uw vader  nooit verder dan de achterbank dan wordt het tijd dat u zelf achter het stuur plaats neemt. Wacht niet te lang want anders wordt het een dure ”herinnering”.

Daarom was ik zo blij als een klein kind, want ook ik heb herinneringen aan de Volvo 240, dat ik in België deze werkelijk prachtige 240 GLT vond.

Toen de Heer W., woonachtig in een klein plaatselijk oostelijk van Brussel, in 1990 op 60 jarige leeftijd met pensioen ging bestelde hij bij de lokale Volvo dealer deze 240 GLT. 4 jaar geleden overleed de Heer W. en de auto bleef in de garage staan bij de weduwe Mevr. W. 2 jaar geleden nam een 38-jarige buurman de auto over van de weduwe. Hij kende de auto als 8 jarige jongen vanaf nieuw.

De auto bleef, ter herinnering en uit respect, in de garage staan bij de weduwe en werd in de afgelopen jaren door de “buurjongen” gebruikt als hobbyauto met herinneringen. Recentelijk overleed de weduwe en het huis met de garage wordt verkocht en er is geen stallingsruimte meer voor de 240 GLT.

Hebt u ook herinneringen aan de Volvo 240 dan is dit een 240 in één van haar mooiste uitvoeringen.

De GLT…., alles wat chroom is op een GL is op een GLT matzwart. Prachtige Virgo-velgen, een schuifdak af-fabriek , elektrische ramen voor en de carrosserie gespoten in gun-grey metallic maken er een prachtige complete auto van.

Deze 240 GLT heeft 82.000 km praktijkervaring en is zowel van binnen als van buiten in een prachtige conditie. Het is echt bijzonder dat zo’n auto ruim 32 jaar zo prachtig bewaard is gebleven.

De documentatie van deze auto is compleet, instructieboekje, serviceboekje en een Belgische NAP waarin 27x een km.stand  genoteerd staat, maken het geheel compleet.

De auto is voorzien van het vlotte B200E Red-block en handgeschakelde 5-versnellingsbak.

De iets donkere grijze stoffen bekleding is als nieuw, geen beschadigingen of vreemde vlekken.

Wel even wennen als u met deze auto op pad gaat, want een volledig originele 240 GLT kom je niet zoveel meer tegen.

Wanneer zag u er voor het laatst één ?

De auto wordt voor aflevering technisch geïnspecteerd  en wordt afgeleverd op NL-kenteken en 1 jaar APK.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1990
 • Km-Stand: 81.999 km
 • Kleur: Grijs Metallic
 • Bekleding: Grijs (stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 cil. 1998 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 116 PK
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Meer informatie