OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 240 GL B230F

Op 11 januari 1991 kreeg Lennart Nilsson uit Köpingsebro zijn nieuwe Volvo 240 GL B230F afgeleverd door Volvo dealer Bengtsson. Voor de auto werd het kenteken HMA 274 afgegeven. Helaas is Dhr. Nillson recentelijk overleden maar Bengtsson is nog steeds de Volvo-dealer voor Ystad en wijde omtrek.

Nilsson had zijn 240 besteld in GL uitvoering  met het bekende B230F motorblok, 185Nm koppel en 116 eerlijke pk’s. Een motorblok dat garant staat voor minimaal 500.000 km.

Deze  auto is “brandweer rood” en heeft een prachtige grijs stoffen interieur. Nilsson “bezondigde” zich aan een originele Volvo stereo radio met 5 voorkeuze toetsen, originele speakers in de voorportieren en een matzwarte antenne links achterop. Verder bleef de auto volledig origineel.

Van zo’n Volvo 240 GL B230F in deze uitvoering zijn er honderdduizenden gebouwd. Recht toe recht aan en geen opsmuk, functionaliteit ten top. Dat past wel bij de Zweden, het zijn betrouwbare mensen, maar ze zijn zeker niet uitbundig. Dat is een Volvo 240 ook niet, op en top betrouwbaar maar zonder overbodige frutsels. Functionaliteit en betrouwbaarheid daar draait het om.

Het zou Nilsson zijn laatste auto worden want toen hij vorig jaar overleed was de auto nog steeds in zijn bezit en had hij er in ruim 25 jaar welgeteld 105.000 km mee afgelegd. Net ingereden zeggen ze dan van een Volvo. En zo voelt de auto ook aan. Hij rijdt, stuurt, remt en accelereert als nieuw. Geen kraakje geen piepje geen rammeltjes gewoon zoals het een Volvo betaamt.

Nog steeds rijden er veel 240’s rond maar weinig in zo’n mooie conditie als de 240 van wijlen Nilsson

Nilsson heeft niet alleen goed op de Volvo 240 GL B230F gepast, hij heeft ook de volledige papieren historie van de auto bewaard en is in de auto aanwezig. Beurten, verplichte keuringen allemaal voorzien van datum en kilometerstand. Daarnaast het Zweedse service- en instructieboekje van auto.

Bij 103.880 km. heeft de Volvo 240 GL B230F voor het laatst een onderhoudsbeurt gehad en heeft toen ook een nieuwe distributieriem gekregen.

Een prachtige een degelijke auto met een sluitende historie die gezien de staat van onderhoud en beperkte levenservaring nog jaren en vele kilometers mee kan.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1991
 • Km-Stand: 106.000 km
 • Kleur: Rood
 • Bekleding: grijs (stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 cilinders 2316 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 116 PK
 • Bijtelling: 90 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Klik hier hoe ik deze Volvo 240 GL B230F gevonden heb of klik hier voor alle autoverhalen in de rubriek ‘Wat vooraf gaat’.

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.