OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo XC70 2.5 diesel Nordic+ AWD

Met weemoed zal ik terugdenken aan mijn eigen 5 cylinder XC70 waar ik de nieuwe eigenaren heel blij mee maakte

Twee jaar geleden waren wij ook in het bezit van een XC70 en dachten dat het wel iets kleiner kon. Daarom kwam er een Mini Clubman. Eerlijk gezegd, dat is het niet dus we stappen maar al te graag in jouw “oude” XC70. Voor ons is hij als nieuw

Verder lezen

Verkocht: Volvo 240GL B230F

Al twee jaar lees ik alles over Volvo’s 240. Nu gaat het er toch echt van komen. Mijn Golf 7 wordt verkocht en ik stap in een 240. Een jeugdwens!

….zei de 22 jarige jongeman, hij stapte in deze prachtige Volvo 240 en reed met een brede grijns op zijn gezicht naar Zuid-Limburg.

Verder lezen

Even bijpraten: Herinneringen

Tijdens een etentje met een van mijn beste vrienden spraken wij met elkaar over wat mensen eigenlijk bezielt om een klassieke auto te kopen en te koesteren. Wat is hun, maar ook onze beider drijfveer, om daar tijd aan te besteden en geld aan uit te geven. Eigenlijk bleef er maar één reden over, aan “de liefde” voor een klassieke auto of oldtimer liggen altijd herinneringen ten grondslag.

Verder lezen

Verkocht: BMW E60 530i 

Deze E60 kwam terecht in een échte BMW familie. Het wordt het dagelijks vervoer van de “vrouw des huizes”.

Wel een bijzondere auto omdat hij voorzien is van alle denkbare accessoires uit die tijd.

Dat lijkt mij zo leuk, op het bestelformulier van een nieuwe auto alle vakjes aankruisen……

Verder lezen

Verkocht: BMW E46 328i 

De BMW E46 328i is verkocht

Ik heb er al een stuk of vijf bekeken maar overal is wel iets mee. Verlaagd, andere uitlaat, verkeerde wielen noem maar op. Maar bij Johan Dijkstra van OpenRoad Classic Cars BV vond ik een volledig originele BMW E46 328i Aut. Prachtig compleet, wat een fijne auto.

Verder lezen

Verkocht: BMW E39 523i

In 2017 had ik een werkelijk prachtige BMW E32 735i in de collectie. Dat was de Heer A. ook opgevallen en hij kwam proefrijden. Diezelfde dag zou hij ook nog proefrijden met een andere 7-serie, een E23. ’s Middags kocht hij die auto en “mijn” 7-serie werd verkocht naar België.

De E23 beviel de Heer A. niet en deze werd vrij snel verkocht. Een ieder heeft het recht om fouten te maken nietwaar………

Kort gelden werd die fout uit het verleden rechtgezet want  de Heer A. kocht bij OpenRoad Classic Cars een BMW E39 523i. Een prachtige originele 5-serie prachtige uitvoering en in de goede kleur.

Het duurde even maar verstand komt met de jaren. De Heer A. hoopt dit jaar zijn 74e verjaardag te vieren…….

Verder lezen

Verkocht: Volvo 144 De Luxe B20

De mensen die denken dat deze Volvo uit 1971 wat oudbollig rijdt hebben het mis. Met 82 eerlijke pk’s ter beschikking kan je met deze auto in het huidige verkeer nog heel goed meekomen. Zij accelereert boven verwachting, stuurt en remt strak, gewoon een feest om hierin onderweg te zijn.  Het was dan ook niet zo vreemd dat de trotse nieuwe eigenaar plannen heeft met deze zeldzame 144!

Ik ben groot geworden in vierkante Volvo’s en onze kinderen ook. Nu nog een keer een échte 144 lijkt mij heel erg leuk. Volgend jaar ‘knopen’ we onze caravan, een klassieke SMV, erachter en gaan met dit mooie span op pad door Europa.

Verder lezen