OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 850 GLT 170 pk

Tijdens de eerste kennismaking kwam de Heer G. voorrijden met zijn prachtige Volvo P1800. Toen hij kwam proefrijden met deze prachtige 850 GLT kwam hij met zijn Citroën DS21. De Volvo 850 GLT wordt zijn dagelijkse auto.

Ik kan niet anders zeggen;

Een man met smaak!

Voertuig Omschrijving

Ik heb zelf ruim 500 km. met deze 850 GLT gereden en ik was weer onder indruk van een 850 met 170 pk. Net zoals toen ik zelf in 1996 een gebruikt exemplaar voor eigen gebruik kocht. (Kijk op mijn website onder de rubriek “Even bijpraten” De tweede opmars van de Volvo 850)

Het blijven geweldige auto’s, die Volvo 850’s . Niet te groot, niet te klein, stil, zuinig, betrouwbaar en het geluid van de 5 cilinder. Onnavolgbaar…

Deze 850 GLT werd in juni 1992 aan haar eerste Belgische eigenaar afgeleverd. De auto werd besteld in de  introductiekleur Classic/Signal Red kleurcode 601. In de volksmond wordt het ook wel “brandweer rood” genoemd.

Als accessoires werden af fabriek lederen bekleding, een leren stuur en een kantelschuifdak gemonteerd.

Een relatie van mij vond deze 850 in de verzameling van een Belgische Volvo liefhebber. Naast deze 850 stonden er in de schuur ook nog een prachtige 144 station, een Amazone maar ook een volledig originele 1800 ES.

Deze Volvo 850 GLT  verkeert nog steeds in een volledig originele staat. Een fris en onbeschadigd interieur en onder de motorkap en in de kofferruimte is de auto als nieuw. De rode kleur nergens vaal, maar gewoon “hard rood”, moeilijk uit te drukken wat ik bedoel maar u begrijpt het wel denk ik.

170 eerlijke pk’s zijn altijd voor handen en de prachtig schakelende 5v- versnellingsbak zorgt ervoor dat het vermogen altijd in juiste banen wordt geleid.

Voor aflevering kreeg de auto nog een onderhoudsbeurt incl. een nieuwe distributieriem met spanrollen en waterpomp. Deze 850 GLT werdt afgeleverd op NL-kenteken met 1 jaar APK. 850’s met meer dan 400.000 km op de teller en het leven moe zijn er genoeg. Maar een bijna nieuwe auto die 27 jaar jong is, is eigenlijk niet te vinden. Deze is helaas verkocht

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1992
 • Km-Stand: 127.000 km
 • Kleur: Rood
 • Bekleding: Zwart leer
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 5 cil. 2435 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 170 PK
 • Bijtelling: 70 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.