OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo S60R AWD

Deze prachtige S60 AWD is niet alleen snel op de weg hij was ook weer snel uit onze showroom. Wij wensen de nieuwe eigenaar veel plezier en weinig bekeuringen met deze prachtige auto.

Volvo S60R AWD, een beetje onderschat

Drie maal heb ik een Volvo S60 in mijn bezit gehad. Een D5 163 pk en daarna “nieuw uit de doos” een D5 185 pk Drivers Edition II. Auto’s van een geweldige kwaliteit en een top wegligging. Een beetje onderschatte Volvo vind ik.

Van 2012 tot 2017 reed mijn vrouw in een S60 2.5T handgeschakeld. Op de terugweg van een korte vakantie aan de Italiaanse meren tikte ik op een zondagmorgen met deze 2.5 T in de buurt van Stuttgart op de GPS 238 km/h aan. Dat is snel, heel snel en de Duitse Autobahn wordt met die snelheid toch een wat smallere provinciale weg !!. 

Nu staat in de showroom (red. inmiddels verkocht) van OpenRoad Classic Cars een volledig originele Volvo S60R. Wat een auto, het wordt tijd om maar weer eens richting Stuttgart te gaan !!

Bij Volvo staat de “R” voor de sportieve huislijn. Ik moet eigenlijk zeggen ”stond” want heden ten dage is R-design niet meer dan een uitrustingspakket op diverse Volvo’s. Tijden veranderen, jammer maar het is niet anders.

Maar………deze Volvo S60R is van het echte soort. 300 eerlijke pk’s en afgeregeld op 250 km/h. Deze R was hét topmodel van de S60 reeks.

Een serieus stukje werk van Volvo

Niet een beetje gekieteld door de turbodruk wat op te schroeven maar bij Volvo maakten ze serieus werk van de S60R.

Het vijf-cilinder blok kreeg 200 cc meer inhoud en werd 50 pk en 70Nm sterker. De KKK-turbo werd vergroot en er werd een extra intercooler gemonteerd. Het onderstel werd aangepakt i.s.m. Ohlins Racing en Monroe tekende voor elektronisch aangestuurde schokdempers. Dit resulteerde in het Four-C-systeem (Continously Controlled Chassis Concept). Dit Four-C-systeem kent een Comfort-,. Sport-, en Advances-modus. Brembo werd betrokken bij de ontwikkeling van het remsysteem. Andere frontspoiler en subtiel spoilertje op het kofferdeksel maakten het af.

Wat een feest om mee onderweg te zijn. Je kunt er gewoon boodschappen mee doen bij Albert Heijn of op beschaafde wijze op zondagmiddag je schoonmoeder bezoeken want niemand zal het opvallen (de liefhebber uitgezonderd) dat je met iets bijzonder op pad bent. Maar…………als je in “the good mood” bent en er voor gaat zitten dan komt de ware aard van deze S60R boven. Wat een auto !!

Algemene waarschuwing: Deze auto is het recept om je rijbewijs kwijt te raken !!

Deze S60 R AWD Aut. werd op 4 april 2004 door de Volvo-dealer in Sierre, in het Zwitserse Rhonedal, afgeleverd aan haar 1e eigenaar. De auto bleef tot 2011 bij deze dealer in onderhoud. In 2012 kwam een 2e eigenaar in beeld en werd de auto onderhouden door de Volvo-dealer in Visp.

Bij 138.667 werd in april 2017 de laatste grote onderhoudsbeurt door deze dealer uitgevoerd. In 2015 bij een km.stand van 104.994 kreeg de auto een nieuwe distributieriem, spanrollen, waterpomp en nieuwe remmen rondom.

Over deze auto

De auto verhuisde in 2017 naar Nederland en kwam in het bezit van een Volvo liefhebber. Bij deze verzamelaar vond ik de auto en nu staat deze prachtige S60R in de showroom van OpenRoad Classic Cars te wachten op een echte Volvo liefhebber.

Deze S60 R is volledig origineel en heeft de juiste smaakvolle samenstelling. Black Sapphire Metallic en een Atacama interieur. Compleet met instructie- en afgestempeld onderhoudsboekje keurig opgeborgen in het originele Atacama mapje.

De 18 inch Pegasus R-velgen zijn onbeschadigd, geen parkeerdeukjes of krassen in het lakwerk en een prachtig onderhouden interieur.

U mist de “R” achter op het kofferdeksel ? Zal wel een “collectors item” zijn maar is nieuw besteld en zit er weer op !

Voor aflevering wordt de auto nog een keer technisch geïnspecteerd en wordt afgeleverd op NL-kenteken met 1 jaar APK.

Wees er snel bij want anders wordt het de auto van mijn vrouw en komt haar Volvo XC70 2.5 T in de verkoop.  Inmiddels is hij verkocht.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 2004
 • Km-Stand: 146.000 km
 • Kleur: Black Sapphire Metallic
 • Bekleding: Atacama leer
 • Schakel: Automaat
 • Uitvoering: 5 deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 5 2521cc Turbo
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 300 PK
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.