OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 850 T5 2.5-20V 225 pk

Het is altijd mooi als auto’s binnen de familie blijven..

Mijn vader kocht bij OpenRoad Classic Cars een Volvo 240 Turbo. Ik ben iets jonger en heb lang gezocht naar een écht mooie 850 T5. Ik vond hem bij Johan Dijkstra, een unieke auto met origineel 69.000 km.

Volvo 850 T5 met origineel 69.000 km.

Al tijden was ik op zoek naar een 850 T5. Zoeken ging wel maar vinden…..ho maar. Ja, auto’s met 300.000 km + op de klok en een zwaar leven achter de rug die vond ik wel maar daar was ik niet naar op zoek.

Maar zie hier…….het is gelukt, want in Zwitserland vond ik deze Volvo 850 T5 in een prachtige uitvoering, compleet gedocumenteerd en met origineel 69.000 km levenservaring en ook nog eens in een unieke kleur. Violet Volvo kleurcode 420-12.

Een Volvo 850 T5 is een wolf in schaapskleren. Beschaafd van buiten maar onderhuids schuilt prachtige techniek wat garant staat voor ongekend rijplezier. Het blok met 225 eerlijke pk’s is altijd bij de les. Of u er nu “lui” mee rijdt of er eens echt voor gaat zitten………….deze auto doet altijd wat u wilt. Eén groot feest om hiermee onderweg te zijn.

Deze T5 heeft slecht twee eigenaren gehad en werd in 1995 tussen Kerst en Oud en Nieuw door Fleuben Garage AG in Alstätten afgeleverd aan Eugen Stieger uit Widnau.

Herrn Stieger kreeg een wel zeer complete Volvo afgeleverd. Electric Climat Control, verwarmbare voorstoelen én achterbank, Elektrisch en verwarmbare buitenspiegels, info center, Dubbel-DIN Volvo Radio met cassettespeler, lederen stuurwiel en stoelbekleding half/leer-half stof waarin subtiel de kleur van de auto terugkomt.

In de auto is nooit gerookt. Asbak en aansteker zijn ongebruikt.

Technisch helemaal bij de tijd

In het onderhoudsboekje worden 13 onderhoudsbeurten vermeld. De laatste servicebeurt is uitgevoerd op 8 februari 2017 bij 69.305 km. Toen werd ook de distributieriem vernieuwd.

Deze T5 verkeert in een prachtige conditie zowel van binnen als van buiten. Technisch helemaal bij de tijd maar wordt voor aflevering nog een keer volledig geïnspecteerd. De voorbumper heeft een paar krassen en wordt binnenkort overgespoten.

Deze prachtige Volvo 850 T5 wordt afgeleverd op NL kenteken met 1 jaar APK.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1996
 • Km-Stand: 69.000 km
 • Kleur: silver
 • Bekleding: Leer/ stof
 • Schakel: Automaat 4-V
 • Uitvoering: 2-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 5 2319cc Turbo
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 225 PK
 • Bijtelling: 140 euro p/m
 • Verzekering: Normaal tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.