OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo PV 544 Sport

De “Katterug” is verkocht naar Zwitserland. De nieuwe eigenaar, ooit monteur in een Volvo garage in de Luzern, reisde stad en land af om een mooie PV 544 Sport te vinden. Hij vond en kocht bij OpenRoad Classic Cars BV deze origineel Nederlandse Volvo. Ik leverde de auto bij hem voor de deur af.

Het werd een bijzondere ontmoeting in een klein dorpje onder de rook van Luzern.

Een dag na de aflevering kreeg ik een Appje:

Hoffe du bist gut nach Hause gekommen.Es hat mich gefreut dich kennen zu lernen”. Ich denke der Volvo wird uns Spass machen.

Wat een leuke mensen !

De Volvo PV 544 Sport van mijn vriend Herman

Herman, een goede vriend van mij, twee linkerhanden maar met het hart op de goede plaats, stortte zich een jaar of zeven geleden in de klassiekerwereld. Hij kocht een prachtige, maar dan ook werkelijk prachtige Mercedes 280SE W126 uit 1982 met maar 70.000 km op de teller en genoot van de luxe, het comfort en de kwaliteit van deze auto.

In 2013 strooide de toenmalige Staatssecretaris Weekers zand tussen de raderen van de S-klasse op LPG. Dat werd wel een erg dure liefhebberij…..! Herman stelde zich ten doel een klassieker te kopen die hem net zoveel plezier zou bezorgen als de S-klasse maar dan wel belastingvrij.

De Benz werd ingeruild en in okt. 2013 kwam er een origineel Nederlandse Volvo PV544 Sport uit 1964 in de garage te staan.

De auto werd na aankoop door een bekende Volvo klassiekerspecialist beoordeeld en er werd een plan gemaakt om de auto helemaal in topvorm te brengen. Dit plan werd stapsgewijs uitgevoerd.

Toch was daarmee de PV 544 nog geen 280SE en vorig jaar werd door Herman nog ruim € 5000 geïnvesteerd in de auto. Een aantal cosmetische zaken werden aangepakt maar het grote geld verdween in een elektrische overdrive op de 4e versnelling.

Daarmee zou de Volvo toch net zo rijden als de Benz.

Vrij snel, maar toch te laat, kwam Herman er achter dat het nooit zou worden wat hij ervan had verwacht want een PV544 Sport wordt nooit een 280SE.

Tot zover de achtergronden.

Nu heeft mijn vriend Herman mij gevraagd deze werkelijk prachtige PV544 Sport op de markt aan te bieden want tussen mijn vriend en de Volvo zal nooit sprake zijn van echte liefde….!!

Ik heb hem gevraagd er nog eens goed over na te denken, maar nee, zijn besluit staat vast, de PV544 Sport moet verkocht worden. Jammer voor mijn vriend maar de nieuwe eigenaar is een geluksvogel.

Kosten nog moeite gespaard

In deze auto zijn kosten nog moeite gespaard om er een topexemplaar van te maken. Zowel technisch, qua carrosserie en interieur betreft het hier een topauto. De foto’s spreken voor zich.

Deze origineel Nederlands Volvo PV544 Sport klopt helemaal, de juiste kleur, het originele interieur, die iets verbrede velgen voorzien van nieuwe Vredestein’s.

Wat een geweldig rijdende auto, sturen, remmen, schakelen allemaal zoals het hoort, één groot feest om hiermee onderweg te zijn.

De auto is volledig gedocumenteerd. Aankoopnota, stappenplan van uit te voeren werkzaamheden, reparatienota’s, levering en montage met fotoverslag van de inbouw van de elektrische overdrive, laatste APK keuring enz…..

De auto heeft een nieuwe APK die geldig is tot 12-12-2020.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1964
 • Km-Stand: 84.000 km
 • Kleur: Rood
 • Bekleding: Grijs/Beige (stof)
 • Schakel: Handmatig 4 Versnelling met overdrive
 • Uitvoering: 2-deurs
 • Brandstofsysteem: Dubbele carburateurs
 • Cilinders: 4 1780cc
 • Brandstof: Benzine/ LPG
 • Vermogen: 80 PK
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Vrijstelling

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.