OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: BMW 330 Cd E46

Een échte BMW-man kwam, zag en overwon…..

Wat heb ik hier lang naar uitgekeken, een 6-cilinder BMW-diesel in lijn en handgeschakeld, dit wordt genieten

Soms, kom je een auto tegen waar je op slag een beetje verliefd op wordt. Ik heb er nooit gericht naar gezocht maar in Zwitserland stond ik in één keer oog in oog met deze BMW 330 Cd, een facelift model uit 2003.

Een auto die helemaal klopt. Een prachtige lijn, goede verhoudingen en een tijdloze schoonheid. Zo’n auto verouderd niet maar wordt, in originele staat, alleen maar mooier.

Deze handgeschakelde 6 cilinder diesel, hoe bedenk je het in een coupé, is altijd in onderhoud geweest bij de leverde dealer H.P. Schmid AG in Bachenbülach Zwisterland.

De eerste en enige eigenaar Dhr. P. heeft nauwgezet het onderhoud door Schmid laten uitvoeren, het serviceboekje is door Schmid voor de laatste keer afgestempeld in juli 2018 bij een km. stand van 201.920.

Aan alles kun je zien dat Dhr. P. een liefhebber was, hij heeft zeer maar dan ook zeer zorgvuldig op de auto gepast. Zowel van binnen als binnen is de auto als nieuw. 208.000 km is er met deze prachtige coupé afgelegd. Zonder te overdrijven het is haar niet aan te zien.

204 pk, 6 cilinder in lijn en een 6 bak staan garant voor het “Freude am fahren”. Een tweetal weken heb ik zelf met de auto gereden. Ik ben niet alleen onder de indruk van het kwaliteitsniveau en het geluid van de prachtig lopende 6-cilinder maar ook van het brandstofverbruik. Een kleine 1000 km in Nederland resulteerde in een verbruik van 1 op 17 en tijdens een snel retourtje Berlijn over de Duitse Autobahn kwam ik uit op een verbruik van 1 op 15. M.a.w. probleemloos meer dan 1000 km. op een tankje diesel.

Wat een genot om met deze auto onderweg te zijn. Perfecte zit, stil, mooi schakelde 6 bak en een prachtig motorgeluid op de achtergrond.

De acceleratie tussen 80 km/h en 200 km/h is echt indrukwekkend en verslavend. En last but not least een in NL hoogst illegale topsnelheid. Tussen Berlijn en Magdeburg klokte ik op de GPS 232 km. Toen was het voor mij genoeg maar het einde was nog niet in zicht.

Alles aan deze auto is zoals het zou moeten zijn. Geen slijtplekken in het interieur en beschadigingen aan de buitenzijde. De velgen zijn onbeschadigd.

Deze auto uitgerust met Xenon verlichting, CC, ECC, volledig elektrisch verstelbare stoelen met memorie, een elektrisch kantel schuifdak en elektrisch zonnegordijn achterin. De zijruitjes achterin zijn elektrisch uitstelbaar.

Een BMW 330 Cd heeft alles in zich, charmant, chic, sportief, representatief. Een soort Sophia Loren maar dan op z’n Duits.

De auto werd afgeleverd op NL-kenteken met 1 jaar APK en is inmiddels verkocht

 

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 2003
 • Km-Stand: 20.800 km
 • Kleur: Titansilber Metallic
 • Bekleding: Grijs (stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 2-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 6 in lijn 2993cc
 • Brandstof: Diesel
 • Vermogen: 204 PK
 • Bijtelling: 65 euro p/m
 • Verzekering: Ja
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.