OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 240 GL B230F

Weer vond een Belgische fijnproever de weg naar OpenRoad Classic Cars.

Onder deze bijna nieuwe Volvo 240 met maar 104.000 km op de teller monteerden wij op verzoek van de nieuwe eigenaar een paar gerestaureerde Virgo-velgen.

Dat staat écht mooi onder zo’n ambassade-blauwe 240!

Onder het motto: zoekt, blijf zoeken en gij zult (uiteindelijk) vinden kwam ik deze prachtige Volvo 240 GL op het spoor in Zweden.

Een 240 GL B230F, bouwjaar 1992, met origineel 104.000 km en dan ook nog in deze bijzondere kleur. Ik gebruik het woord “uniek” niet veel maar op deze auto is het wel van toepassing. Een pracht exemplaar.

Deze auto werd door Volvodealer uit Kungsbackä, in de buurt van Götenburg, op 30 april 1992 afgeleverd en kreeg het kenteken PSO 519. Daar in Zweden is schone lucht en schijnt de zon zo nu en dan maar meestal ligt er sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw en zijn de wegen wit, niet van de pekel of van het zout maar van de sneeuw. Want strooien hebben ze daar nog nooit gehoord. Nee, gewoon spikes er onder en je rijstijl aanpassen dat is daar het devies. Iedereen drift daar beschaafd de winkelstraat in en uit, daarom komen er ook zulke goede rallyrijders uit Zweden, het is ze gewoon met de paplepel in gegoten……!

De trotse bezitter van deze Volvo 240 GL, Mr Ove Felten uit Kungsbackä, zorgde op de goede manier voor zijn auto. De auto werd voor aflevering getectyleerd en Mr Felten liet trouw de voorgeschreven servicebeurten uitvoeren bij de Volvodealer waar hij de auto kocht.

Bij de auto hoort de volledige documentatie, “instruktionsbok” van de Volvo 240 en van de gemonteerde radio-cassette. En last but not least een volledig ingevuld en afgestempeld serviceboekje. De laatste servicebeurt incl. vervanging van de distributieriem is uitgevoerd op 10 juni 2016 bij 104.050 km.

Deze 240 GL is van binnen en van buiten helemaal origineel, een auto zoals ik ze graag zie.

Zowel het lakwerk, een unikleur, als het interieur zijn als nieuw. De grijs/blauwe bekleding van geweven stof is perfect, geen beschadigingen of vlekken. Dashboard, klokkenwinkel en hemelbekleding zonder krassen, butsen of beschadigingen.

De auto rijdt als een nieuwe auto, geen bijgeluiden, piepjes, kraakjes of iets wat daar op lijkt, motor loopt prachtig en de auto schakelt zoals je van een Volvo 240 mag verwachten. Een feest om mee te rijden.

Kom kijken en rijden en raak onder de indruk van deze unieke Volvo 240 GL B230F.

Voor aflevering worden nog 4 nieuwe banden gemonteerd.

De auto wordt afgeleverd op NL-kenteken met 1 jaar APK. Hij is inmiddels verkocht

Een auto om van te genieten…!!

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1992
 • Km-Stand: 106.000 km
 • Kleur: Blauw
 • Bekleding: Blauw (stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 2316 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 116 PK
 • Bijtelling: 90 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.