OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 850 GLT

De Volvo 850 GLT is niet gekocht voor de snelheid maar omdat hij in volledige originele staat werd aangeboden…

Toen deze auto gebouwd werd was ik nog niet geboren, maar een Volvo 850 heb ik altijd een bijzondere auto gevonden. Hard rijden doe ik nooit want ik ben vrachtwagenchauffeur, dus voor de snelheid koop ik deze prachtige 850 GLT niet. Maar hij is volledig origineel en “nieuwe” auto’s heb ik niets mee.

Voertuig Omschrijving
In 1993 was de aankoop van een Volvo 850 als je in Duitsland woonde wel een heel bewuste keus. Want iedereen kocht in die prijsklasse toch een Benz, BMW of Audi.

Ook al worden Volvo’s de laatste jaren steeds populairder in Duitsland, in 1993 was het toch een beetje een B-merk. Nou ja, verstand komt met de jaren zullen we maar zeggen….!

de Heer K. had wel verstand van zaken want koos voor een Volvo.

Volgens de nog aanwezig aankoopnota bestelde K. een GLT met handbak in haar introductiekleur 601 Indianarot. Er werden speciale matten, een originele Volvo autoradio met elektrische antenne en een alarminstallatie bijbesteld en K. moest voor aflevering 47.470 DM overmaken aan Erik Persson Volvo-dealer in Hamburg.

Op 23 april 1993 werd aan de Heer K. zijn nieuwe Volvo 850 GLT afgeleverd, dat moet een feestdag zijn geweest in huize K.

Er werd goed gezorgd voor de 850. Kosten noch moeite werden gespaard om de Volvo in topconditie te houden. Alle bonnetjes, rekeningen, zelfs de transportsticker die op de voorruit zat toen de auto bij de dealer werd afgeleverd zijn bewaard gebleven. Een lijvig boekwerk met de volledige onderhoudshistorie van deze prachtige 850 GLT horen bij het voertuig.

Uiteindelijk komt de auto in handen van zijn vrouw, vermoedelijk na het overlijden van de Heer K., deze gebruikt de auto slecht een paar duizend kilometer per jaar. Ook zij brengt de auto voor het geringste onderhoud direct naar de dealer en daardoor blijft de auto in topconditie.

Na de vader en de moeder komt de auto in handen van de zoon van de familie. De 850 had toen al lang de status van “familielid”.

Nu, na een dure verhuizing en de in aantocht zijnde gezinsuitbreiding is er financiële zin geen ruimte meer om de 850 te behouden als hobby-auto.

Toen kwam ik de auto via een relatie op het spoor en kreeg de kans om dit “familiebezit” over te nemen.

Origineel 74.000 km en als nieuw. Ik kan het niet anders omschrijven. Sturen, remmen, schakelen, zoals je de auto in 1993 uit de showroom gereden werd.

Ik heb zelf ruim 700 km. met de auto gereden en ik was weer onder indruk van een 850 met 170 pk. Net zoals toen ik zelf in 1996 een gebruikt exemplaar voor eigen gebruik kocht. (Kijk op mijn website onder de rubriek “Even bijpraten” De tweede opmars van de Volvo 850)

Het blijven geweldige auto’s, die Volvo 850’s . Niet te groot, niet te klein, stil, zuinig, betrouwbaar en het geluid van de 5 cilinder. Onnavolgbaar…

Bij 69.000 km. heeft de auto een grote onderhoudsbeurt gehad incl. een nieuwe distributieriem met spanrollen en waterpomp. Wij hebben al 4 nieuwe Michelin’s Premacy laten monteren.

De auto wordt afgeleverd op NL-kenteken en wordt voor aflevering APK gekeurd.

850’s met meer dan 400.000 km op de teller en het leven moe zijn er genoeg. Maar een bijna nieuwe auto die 27 jaar jong is, is eigenlijk niet te vinden.

Wij vroegen kom kijken, rijden en genieten van het geluid. Maar hij is inmiddels verkocht. Wilt u hem nog een keer horen dan moet u goed opletten want als u hem tegenkomt dan valt deze Volvo 850 GLT 170 het rood zeker op!

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1993
 • Km-Stand: 74.000 km
 • Kleur: Rood
 • Bekleding: Grijs (leer/stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 2-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 5 cilinder 2435 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 170 PK
 • Bijtelling: 90 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

2 berichten op “Verkocht: Volvo 850 GLT

 1. In bezit van volvo 850 GLT rood bouwjaar 1991 , 265.000 km in originele staat en met blanco geldig keuringsbewijs , leder interieur maar zetel is versleten , weet iemand wie mij kan helpen om te vervangen ? Ik wil de wagen in originele staat houden.

  • Dag Willems,

   Waarschijnlijk hebt u het zgn. Luxe lederen interieur in uw auto. Dat originele leer is eigenlijk niet meer te vinden. U zult op zoek moeten naar een compleet lederen interieur van een sloop 850. Een goede autobekleder kan dan voor u uit dit materiaal een complete bekleding maken voor uw bestuurdersstoel.
   Veel succes met de zoektocht naar een nog goed of redelijk lederen interieur.

   Vriendelijke groet,

   Johan Dijkstra
   OpenRoad Classic Cars BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.