OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Wat vooraf gaat: Alfa Romeo 155 2.5L V6

Deze Alfa kwam ik na lang zoeken tegen in Noord-Italie. In mei 2016 was ik samen met mijn broer onderweg naar Brescia, wij waren toeschouwer bij de Mille Miglia. In een klein dorpje aan het Lago d’Iseo, u weet wel waar ze die geweldige Riva klassieke houten motorboten bouwen, vond ik  op een wat grauw industrieterrein deze prachtige Alfa 155.

In de garage van Roberto stond ze wat weggestopt in een hoekje. “Bewaren voor later” zo vertelde hij mij. Roberto beschouwde de Alfa eigenlijk een beetje als Italiaans erfgoed, daar kon ik het wel mee eens zijn, maar zag de auto toch liever op het Nederlandse wegennet dan weggestopt in een Italiaanse garage. Nu genieten dacht ik en niet wachten tot……wanneer ?

Roberto wilde geen vraagprijs noemen maar gaf aan als ik dan toch zo graag de auto wilde kopen dat ik maar een bod moest doen. Nadat ik dat had gedaan was heel Italië te klein, Berlusconi, Sophia Loren, de Paus alles werd er bij gehaald om mij duidelijk te maken dat ze zich verongelijkt voelden. Ja, dat kan gebeuren dacht ik nog. Het werd uiteindelijk een moeizaam gesprek maar toch werden we het eens en voor mij was het duidelijk, de Alfa ging Italië verlaten.

Enkele weken nadien haalde ik samen met mijn vrouw de auto op. Wij bleven nog een paar mooie dagen aan het Lago d’Iseo. Op vrijdagochtend werd de Alfa op de cartransporter gezet, tankten we de Volvo af met Italiaanse diesel en zetten we koers richting Nederland. We genoten van een prachtige reis door de Alpen. De Alfa bleef niet onopgemerkt, veel opgestoken duimen  en wat hebben we veel complimenten in ontvangst genomen tijdens de stops onderweg. Maar aan alles komt een eind, zaterdagmiddag stond de Alfa in onze showroom in Vaassen.

Verkocht
Deze  Alfa Romeo 155 2.5 liter V6 is inmiddels verkocht aan een echte Alfa liefhebber. De auto blijft gelukkig in Nederland en zal ingezet worden als dagelijks vervoer. Misschien komt u haar nog eens tegen.

Klik hier om meer te lezen over de auto in de rubriek verkocht.

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.