OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Even bijpraten: Liefhebbers

In de wereld  van klassiekers en youngtimers wordt de laatste tijd meer gepraat over geld dan over auto’s. Dat is jammer want daarmee komen financiële gelukzoekers terecht in de groep van de echte liefhebbers van dit soort auto’s. Ik reken de bezoekers van mijn website tot de groep van de liefhebbers.

Natuurlijk moet je kijken of de auto die je koopt een juiste investering is. Maar wat is nu een juiste investering zult u zich afvragen ?

Ik ben van mening dat als je investeert, geld uitgeeft, aan een klassieke auto je een auto moet kopen die je zelf echt leuk vindt, waar je jezelf met je familie op zondagmiddag mee ziet rijden en daar mateloos van geniet, koop de auto waar je vroeger van droomde, zet een auto in je garage waar je ’s avonds nog even naar gaat kijken, die je nog even wilt ruiken,  voordat je gaat slapen. Dan geef je je geld uit aan de goede dingen. Want van iets genieten is niet in geld uit te drukken.

Het moet raar lopen dat zo’n auto in waarde achteruit gaat. Mocht uw auto meer waard worden in de loop der tijd dan is dat mooi meegenomen,  maar als het bij klassiekers en youngtimers alleen om waardevermeerdering gaat is het genieten ver weg.

 

Berichtnavigatie

6 berichten op “Even bijpraten: Liefhebbers

 1. Beste Johan,

  Wij kwamen elkaar tegen bij jouw aankoop van een winterset voor je Volvo XC70. Prettige ontmoeting was dat. Nu ik je website en vooral je voorkeur en de gedachten van “een liefhebber” heb gelezen, denk ik ‘ik ga ook zo’n auto opzoeken.

  Bedankt voor de inspiratie.
  Ary Klaassen

  • Beste Ary,

   Bedankt voor je reactie. Als je “zo’n auto” gaat opzoeken kun je natuurlijk altijd bij mij terecht. Kijk regelmatig op de website want er komen hele leuke “dingen” aan.

   Een groet van Johan Dijkstra

 2. Hallo, Ik heb contact me u gehad over de Saab die ik in Zweden heb gekocht.
  Het klopte precies zoals u mij vertelde.De Saab is inmiddels in Nederland .
  Gr
  Aaldrik.

  • Beste Aaldrik,

   Wat leuk om nog een berichtje van je te krijgen.
   Het kwam goed uit dat ik op dat moment in Zweden was en even jouw “ogen en oren” kon zijn. Ik heb graag op afstand even bemiddeld.

   Moet toch een prachtige terugreis geweest zijn met zo’n geweldige Saab.

   Nogmaals, wel mee gaan rijden en niet teveel in de garage laten staan. Hoe meer je er mee rijdt hoe beter ze worden. Een auto moet bewegen, het is net een mens……..

   Groet Johan Dijkstra

 3. Jan Blaauboer

  Ik wil toch wel even reageren op uw opmerking ‘het moet raar lopen, wil zo’n auto in waarde achteruit gaan’. Ik rijd al Jaren youngtimers. En ik bedoel echt rijden: 60- tot 70.000 km per jaar, verdeeld over 2 auto’s. De auto’s worden perfect onderhouden. Maar na 2 jaar was mijn duur gekochte youngtimer toch niets meer waard. Teveel km’s, terwijl de auto van een merk was waar veel km’s niet echt een punt zijn. Andere strategie gekozen: ik koop ze heel goedkoop, nette auto’s, maar niet perfect. Dit heeft voor een daily driver ook geen zin. Zorg dat ze technisch goed en brandschoon zijn en ga dan echt rijden… Door heel Noord Europa en daar lijken wij, mijn vrouw vergezelt mij altijd, redelijk uniek in te zijn.

  Groet,
  Jan Blaauboer

  • Geachte Heer Blaauboer,

   Met dank voor uw reactie.

   Het is zeker niet mijn bedoeling om van mijn website een discussieforum te maken maar een reactie van mijn kant lijkt mij correct.

   Een klassieker of youngtimer die hobbymatig wordt gekocht en ingezet zal n.m.m. wel zijn of haar waarde behouden.
   Mogelijk zijn uw youngtimers ook uit hobby oogpunt aangeschaft maar u rijdt met beide auto’s 2x zoveel km. per jaar als de gemiddelde Nederlander. Respect daarvoor, maar we moeten dan wel vaststellen dat deze auto’s dagelijks vervoermiddelen zijn geworden die intensief worden gebruikt.

   Ik weet niet in wat voor auto u deze kilometers maakt maar ook een Mercedes of Volvo met een paar ton op de teller verwordt dan toch tot een “oude auto”. Deze auto’s hebben dan niet meer in zich om uit te groeien tot een youngtimer die iemand hobby matig gaat inzetten. En daarmee kan de optelsom worden gemaakt. Intensief gebruikt, veel kilometers, dan moet er afgeschreven worden op de oorspronkelijk waarde en is de restwaarde beperkt.

   Uw nieuwe aanschaf- en gebruiksstrategie lijkt mij juist gekozen.

   Heel veel fijne kilometers toegewenst door uw Europa in uw youngtimer. Elke kilometer is dan toch een feestje…….

   Met vriendelijke groet,

   Johan Dijkstra
   OpenRoad Classic Cars BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.