OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Opel Kadett 1.3S SR

De Kadett 1.3s SR uit 1981 met een  kilometer stand van 66.500 km is verkocht en gaat terug naar het land waar ze in 1981 in gebruik werd genomen: België

Historie

Als tegenhanger van de Golf introduceerde Opel eind 70’er jaren de D-Kadett. De eerste Opel met voorwielaandrijving met een keur aan motoren en uitvoeringen.

Dit type Kadett was leverbaar met 1.0 en 1.2 motoren die gestoeld waren op de oude techniek uit de C-Kadett met onderliggende nokkenassen. Maar Opel introduceerde ook een nieuwe reeks motoren met bovenliggende nokkenassen en elektronische ontsteking variërend van 1.3 tot 2.0 liter. In de praktijk bleken dit betrouwbare blokken te zijn met uitstekende prestaties en een bescheiden verbruik. Opel had een succesnummer in huis met de D-Kadett. In totaal werden er meer dan 2 miljoen exemplaren gebouwd.

Naast de redelijk kale standaard uitvoeringen werden er ook speciale uitvoeringen aangeboden die  het wat oudere publiek of de jongeren aan moesten spreken. Voor de laatste groep had Opel de gewone Kadett in SR uitvoering en voor de grotere beurs een Kadett GT/E in het programma.

De Kadett SR was een “gewone” Kadett maar dan in een sportieve uitvoering.

Opel Kadett 1.3S in originele SR uitvoering/Recaro interieur

De Kadett SR die nu bij ons te koop is werd door ons gevonden in België, daar werd de auto ook nieuw afgeleverd.  De auto was van een broer van een gerenommeerde handelaar in klassieke auto’s  die een andere auto op het oog had en de SR wel wilde verkopen. Een Kadett SR is, zeker in de geel/zwarte kleurstelling, een unieke auto geworden die momenteel in deze staat nergens wordt aangeboden.

Deze Kadett SR  is afgeleverd in 1981 en heeft een afgelezen km. stand van 66.500 km. Technisch is de auto  up to date en is uitgerust met een 75 pk motor en heeft een perfect schakelde 4-versnellingsbak. De carrosserie is volledig origineel en niet gerestaureerd. De vorige eigenaar heeft een aantal carrosseriedelen laten overspuiten c.q. bijwerken, puur uit cosmetische overwegingen.  De auto is naast de originele SR carrosseriedelen van Irmscher ook voorzien van de correcte striping .

Het originele Recaro interieur heeft de tand des tijds goed doorstaan. Bekleding in goede staat. Alle meters en verlichting, breed- en verstralers, correct werkend. De auto is voorzien van nieuwe hemelbekleding.

Gewoon een unieke auto die nergens anders te koop is en daarom nu al is uitgegroeid tot een echt collectors item. Een Kadett SR, exclusiever dan een Golf GTI

Voertuig Specificaties:

 • Bouwjaar: 1981
 • Km-Stand: 66.000 km
 • Kleur: Geel
 • Bekleding: Zwart
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 3-deurs
 • Brandstofsysteem: Carburateur
 • Cilinders: 4 cyl 1297 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 75 PK
 • Bijtelling: 76 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Kwarttarief (max €120)

Berichtnavigatie

3 berichten op “Verkocht: Opel Kadett 1.3S SR

 1. Is deze auto nog ergens te bekijken, het was in 1980 mijn eerste auto en ik zou t geweldig vinden als ik m nog eens orgineel zou kunnen bekijken en een paar foto’s zou mogen maken als herinnering, graag bericht.

  • Dag John Eijkelenkamp,

   Ik heb begrepen dat de auto geëxporteerd is naar Ierland en daar bij een Opel/Vauxhall verzamelaar terecht is gekomen.
   Jammer voor jou, maar heeft denk ik wel “een goed huis” gevonden

   Vriendelijke groet,

   Johan Dijkstra

  • Dag John Eijkelenkamp,

   De Kadett SR is uiteindelijk geëporteerd naar Ierland en daar bij een Opel/Vauxhall verzamelaar terecht gekomen.
   Foto’s maken wordt dus lastig maar de auto heeft wel een “goed huis” gevonden.

   Vriendelijke groet,

   Johan Dijkstra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.