OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 240GL B230F

Enkele weken geleden kwam er bij OpenRoad Classic Cars een witte XC70 D5 voorrijden. Bijzonder was dat de auto handgeschakeld was, speciaal door de eigenaar besteld zo bleek later. Niet onvermeld mag blijven dat Polestar ook nog iets aan de auto had verbeterd. Dan ben je een echte Volvo-man vind ik.

De eigenaar van deze auto had z’n eerste Volvo ervaring een jaar of 30 geleden. Toen kocht hij een witte 240 met 200.000 km op de teller. Zo’n auto moest er nu weer komen. Binnen een uur was de Heer R. wéér in het bezit van een witte 240 maar nu met maar 124.000 km op de teller.

In het oosten van Brabant kunt u deze auto spotten in een weekend met mooi droog, zonnig weer.

Met een witte blijf je zitten….

Vroeger zeiden ze wel eens “Met een witte blijf je zitten” Daar werd dan mee bedoeld dat een witte auto onverkoopbaar was. Maar deze witte Volvo 240 blijf je niet zitten daar wil je IN zitten.

Want wat staat dat wit toch prachtig op zo’n karakteristieke Volvo 240. De zwarte raamomlijsting en het heldere wit contrasteren. Prachtig!

Deze 240 werd op 19 februari 1992 in gebruik genomen. Daarmee is deze auto uit de sedan reeks van de 240 één uit de laatste bouwserie. De auto heeft een blauw/grijs geweven stoffen interieur en een zwart dashboard. Hemelbekleding en interieurbekleding in een prachtige staat.

Auto schakelt strak en trefzeker en het B230F blok loopt prachtig. 116 PK uit een 2.3 liter motor met een prachtig koppel, gewoon onverslijtbaar. Met maar 124.000 kilometer op de teller is deze 240 in de jeugd van z’n leven. Aan alles is te merken dat deze auto in de afgelopen 25 jaar maar weinig is gebruikt maar wel altijd goed is onderhouden. Een prachtige volledig originele Volvo 240.

De auto komt rechtstreeks uit Zweden en heeft wel sneeuw en ijs gezien maar zeker geen zout. Een beetje zand en een beetje gravel gooien die Zweden op hun wegen als het glad is en dan kom je met een aangepaste rijstijl ook overal. De auto wordt afgeleverd op NL kenteken, nieuwe APK. De auto is voorzien van een complete nieuwe uitlaat en krijgt voor aflevering nog een onderhoudsbeurt en een nieuwe distributieriem.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1992
 • Km-Stand: 124.000 km
 • Kleur: Wit
 • Bekleding: Grijs (stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 5 deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 cilinders 2316 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 116 PK
 • Bijtelling: 90 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.