OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 240GL B230F (Rood)

Het kon niet anders dat deze Volvo 240 bij een echte Volvo liefhebber terecht zou komen. Ondanks dat deze auto prima voor woon-werk verkeer ingezet kan worden denken wij bij OpenRoad dat de nieuwe eigenaar er heel zuinig op gaat zijn. Dat is mooi want deze rode Volvo 240GL B230F blijft in Nederland. De meeste kans om de Volvo in het echt te zien is op een droge zonnige dag, ergens in het Groene Hart, in het midden van Nederland.

Eén van de laatste………

Deze Volvo 240 is van het bouwjaar 1992, het laatste jaar waarin de 240 sedan werd geproduceerd. Deze rode 240 heeft de toekomst nog voor zich want hij is pas 25 jaar oud, net als bij ons mensen, dan begint het echte leven pas.

Deze 240 is een paar jaar geleden voorzien van een nieuw laklaag. Alle oneffenheden van de carrosserie zijn toen ook gladgestreken incl de wielkasten aan de achterzijde, dat blijft eenzwak punt van een 240.

144.000 km. staat er op de teller en die lage km. stand is aan alles te zien en te merken. Een prachtig interieur en een motor die zijdezacht loopt. Geen rammeltjes, geen rare bijgeluiden en strak sturend en remmend. Een heel goede Volvo 240.

Om de auto op OpenRoad “niveau” te brengen gaan we nog een paar zaken “gladstrijken………maar oh, oh wat een prachtige 240 is dit.

Deze auto heeft 3 eigenaren gehad en is altijd keurig onderhouden.

Deze 240 verdient een Volvo liefhebber. Iemand die de auto gaat gebruiken waarvoor hij bedoeld is……..rijden. In het weekend naar de familie, over de passen in Zwitserland, naar het Noorderlicht in zijn geboorteland of gewoon iedere dag mee naar het werk.

Deze 240 GL B230F is er klaar voor, kom kijken en rijden want zo’n markant gelijnde 240 is intussen uitgegroeid tot een icoon. (Zie ook mijn column over de Volvo 240 in de rubriek “Even bijpraten”)
De auto krijgt nog een grote onderhoudsbeurt incl. een nieuwe distributieriem en wordt afgeleverd op NL-kenteken met 1 jaar APK.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1992
 • Km-Stand: 144.000 km
 • Kleur: Rood
 • Bekleding: Grijs (stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 2316 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 115 PK
 • Bijtelling: 90 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.