OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Alfa Romeo 166 2.5 V6 (35.700 km)

Deze Alfa 166 2.5 V6 gaat naar Luxemburg en wordt toegevoegd aan de verzameling van Mr. B. Nu zijn verzameling Lancia’s compleet is bouwt hij zorgvuldig aan een collectie van bijzondere Alfa Romeo’s. Deze 166 met 35.700 frisse kilometers was bijzonder genoeg……

Mevrouw Doughi uit Milaan

Deze prachtige 166 2.5 liter V6 werd op 11 januari 2001 te naam gesteld van Fiat Auto SPA in Milano en kreeg een kenteken uit de provincie Brindisi. Vermoedelijk werd de auto daar korte tijd zakelijk ingezet door Fiat, het moederconcern van Alfa Romeo.

Eind 2002 kwam de auto terug naar Noord Italië en werd op 18 november 2002 door Tony Fassina, een grote Alfa Dealer in Milaan, verkocht aan Mevr. Doughi uit Milaan.

35.700 frisse kilometers staan er op de teller van deze zo goed als nieuwe handgeschakelde 166  2.5 V6 Busso. Het kan niet anders dan dat Mevr. Doughi iedere kilometer op en top heeft genoten van haar 166.

Zo’n Alfa 166 van de 1e serie in de kleur Grigio Chiaro klopt helemaal, een karakteristiek front met z’n “geknepen” koplampen en voor de rest vloeiende lijnen, oh wat mooi gemaakt. Binnenin sluit de auto zich als het ware om je heen, het past allemaal perfect. Strak sturend , trefzeker schakelende  6 bak, de prachtige en  goed verstelbare stoelen en het volledig verstelbaar stuur staan garant voor een goede zitpositie. En dan het geluid van dat geweldige Busso blok beschaafd op de achtergrond, wie doet je wat……..

Aan alles is te zien en te merken dat deze 166 zorgvuldig is bereden en onderhouden. Het lederen interieur als nieuw en aan de buitenkant geen Italiaanse butsen, deuken of krassen. De  16-inch lichtmetalen velgen zijn alle vier onbeschadigd. Gewoon een prachtige auto,

Deze auto wordt door OpenRoad Classics afgeleverd op 4 nieuwe Pirelli’s P Zero want nu staat ze nog op de originele banden uit het jaar van aflevering. Tevens krijgt de auto een grote onderhoudsbeurt incl.  nieuwe distributieriem, NL kenteken en 1 jaar APK. Informeer bij ons naar de gunstige fiscale regeling als u de auto zakelijk gaat rijden.

Meer lezen…

Klik hier hoe ik deze Alfa Romeo 166 2.5 liter V6 heb gevonden heb of klik hier voor alle autoverhalen in de rubriek ‘Wat vooraf gaat.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 2001
 • Km-Stand: 35.700 km
 • Kleur: Grijs metallic
 • Bekleding: Grijs (leer)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 6 in V-vorm 2492 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 190 PK
 • Bijtelling: 150 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

2 berichten op “Verkocht: Alfa Romeo 166 2.5 V6 (35.700 km)

 1. BIRASCHI Laurent

  Thank you again for this car… Johan… amazing car… I m enjoying the car every day… I m searching for more Alfas Johan… best regards. Laurent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.