OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo Amazon 121 B18

De erkende taxateur concludeerde: “Deze Volvo 121 Amazon is een fraai, origineel en oorspronkelijk exemplaar, dat zich in een uitstekende staat bevindt. De auto is zeer goed onderhouden”.

Goed opletten in Noord-Holland want daar kunt u deze prachtige Amazon tegenkomen, u herkend de trotse bezitter aan zijn glimlach……..!

Over de eerdere eigenaars

In 1965 werd de Renault 16 geïntroduceerd en tot een ieder zijn verrassing in 1966 verkozen tot “Auto van het Jaar”, maar de eerste eigenaar van deze Volvo kocht niet de revolutionaire Auto van het Jaar maar bestelde heel iets anders, een degelijke, oersterke en onverslijtbare Volvo Amazon B18. Zweeds, recht toe recht aan, geen opsmuk.

Eigenlijk wel een “heren” auto, zo’n Volvo Amazon, want in 1965 werd het straatbeeld bepaald door Fiatjes’s 850, Opel Kadett’s en Renaultjes 4.

De auto werd aan hem op 27 december 1965 afgeleverd in een prachtige licht blauwe kleur met zwarte skai bekleding. Smaakvol, ik kan niet anders zeggen.

De eerste eigenaar hield de auto 21 jaar. De auto werd verkocht en de 2e eigenaar heeft de Amazon ruim 28 jaar in zijn bezit gehad. Hij liet de auto restaureren en professioneel overspuiten in haar originele kleur. Aan alles is te zien dat daarbij niets aan het toeval werd overgelaten. Het lakwerk zit er nog steeds geweldig uit.

De 3e eigenaar heeft de auto ruim 5 jaar in zijn bezit gehad. Deze gebruikte de auto voor leuke uitstapjes en liet de auto onderhouden door een bekende Volvo specialist. Van dit onderhoud zijn alle rekeningen aanwezig. In die tijd werd o.m. een nieuwe carburateur gemonteerd en werd de benzinetank vervangen.

De auto werd door hem altijd gestald in een verwarmde garage onder een perfect passende afdekhoes. Deze pyjama ligt in de kofferruimte en hoort bij de auto.

Deze Amazon is origineel op één ding na, onder het dashboard zit een, volgens mij originele, toerenteller gemonteerd. Wat een leuke accessoire is dat, ik had het nog nooit eerder gezien in een Amazon.

Deze Amazon is prachtige bewaard gebleven. Origineel Nederlands, goede kleur, goede uitvoering en geen achterstallig onderhoud.

Bij de auto is een officieel taxatierapport uit 2015. De erkende taxateur concludeerde: “Deze Volvo 121 Amazon is een fraai, origineel en oorspronkelijk exemplaar, dat zich in een uitstekende staat bevindt. De auto is zeer goed onderhouden”. De vervangingswaarde werd getaxeerd op € 14.000

De auto is APK gekeurd tot 15 oktober 2019 en daarna, gezien haar leeftijd, APK vrij. De auto gaat vergezeld van het boekje “De vraagbaak voor uw Volvo” van Piet Olyslagers en een werkplaatshandboek, niet dat u het nodig heeft maar het is wel leuke lectuur.

Deze Amazon is een geweldige klassieke Volvo voor een echte liefhebber die liever rijdt dan sleutelt.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1991
 • Km-Stand: 158.000 km
 • Kleur: Brons metallic
 • Bekleding: Grijs (stof)
 • Schakel: Automaat
 • Uitvoering: 2-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 2316 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 116 PK
 • Bijtelling: 90 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.