OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 240 Turbo

Deze auto gaat naar een Belgische Volvo liefhebber die naast zijn Volvo Amazon en Volkswagen Karmann Ghia Cabrio deze volledig originele 240 Turbo toevoegt aan zijn collectie.

Op naar de Ardennen want daar kunt haar nog een keer tegenkomen!

Een Zweedse topper uit Italië.

Enkele maanden geleden werd ik getipt door een relatie in Italië over het bestaan van een originele Volvo 240 Turbo. 1eeigenaar en met een aantoonbare kilometerstand van 55.800 km.

Bestaat dat nog vroeg ik mij af. Een Volvo 240 Turbo wordt zelden aangeboden en dan ook nog in zo’n bijzondere staat.

Na wat omzwervingen kwam ik in contact met Mario B. de eigenaar van de Volvo. Hij stuurde een paar foto’s van een zwarte Turbo waarvan het doek werd opgeslagen in een loods ergens in Italië.

We mailden en belden met elkaar en op goed geluk zette ik koers richting Italië. Voor het volledige reisverslag met bijbehorende foto’s gaat u naar de rubriek ”Wat vooraf gaat”. Daar vindt u alle details over de vindplaats en de voorgeschiedenis van deze bijzondere auto.

Mario was door het overlijden van zijn vader eigenaar geworden van de auto. Zijn vader had de auto, met nog een verzameling Italiaanse klassiekers, geërfd van zijn vader, de Opa van Mario. Opa kocht de auto ooit nieuw, toch wel een bijzondere aankoop, deze Volvo, voor een Italiaan. Het Italiaanse kentekenbewijs staat nog steeds op zijn naam. Geb. jaar 1917.

Na veel Italiaanse druktemakerij en emoties vanzelfsprekend gepaard met veel handgebaren werd de auto aan ”ons gegund”. 5 jaar stilgestaan, maar een nieuwe accu en verse benzine deden wonderen. Na wat aandringen sloeg de auto aan en ging rijdend de cartransporter op en kon de thuisreis worden aanvaard.

Wat een prachtige aanwinst voor OpenRoad Classic Cars.

Na aankomst in Nederland hebben we de auto voorzichtig “wakker gemaakt” De auto is technisch volledig geïnspecteerd en daar waar nodig zijn zaken vervangen of opnieuw afgesteld.

De originele banden uit 1981, nog in ons bezit, waren zo vierkant als schoenendozen en zijn vervangen door nieuwe Pirelli’s Cinturato.De originele Volvo Virgo 15”velgen zijn als nieuw, onbeschadigd en nooit overgespoten of gepoedercoat.

Een omvangrijke onderhoudsbeurt met alle filters en vloeistoffen nieuw. De distributieriem met waterpomp werd vervangen, evenals de remdrukbegrenzers achter, de benzinepomp en tankvlotter waren ook aan vervanging toe. Een compleet nieuwe uitlaat werd gemonteerd en de originele zwarte lak werd gepolijst en geconserveerd.

Het interieur met originele bekleding en de zwarte hemel bevinden zich in nieuwstaat.

Deze Volvo 240 Turbo is een bijzondere auto, volledig origineel, 55.800 km, 1 eigenaar.

Een auto in topstaat die niet wordt aangeboden op de Europese markt en thuishoort bij een echte Volvo liefhebber.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1981
 • Km-Stand: 55.800 km
 • Kleur: Zwart
 • Bekleding: Grijs (stof)
 • Schakel: 4 Versnellingen met elektrische overdrive
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 1986 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 146 PK
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

2 berichten op “Verkocht: Volvo 240 Turbo

  • Dag Patrick,

   Dank voor je reactie. Ja, inderdaad een superbe auto en ervaring…….
   Een volgende 240 Turbo in topconditie staat binnenkort in de showroom met ook een bijzonder achtergrondverhaal.

   “Wie verre reizen doet kan veel verhalen”

   Vriendelijke groet,

   Johan Dijkstra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.