OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Alfa 166 2.0 TS

Verkocht binnen Nederland

Een Alfa 166 is van zichzelf al een mooie auto maar de koper van deze Alfa 166 2.0 TS  rijdt met maar 57.001 kilometers  op de teller met wel een heel mooi exemplaar naar buiten!

Voertuig Omschrijving

Is een Alfa 166 een bijzondere auto ?

Mijn antwoord is een volmondig “JA”. Iedere keer als ik een 166 stap verrast deze auto mij. Het past helemaal, het sluit om je heen, die Italianen konden mooie auto’s maken. Natuurlijk waren begin 2000 een BMW 5-serie of een Mercedes E klasse auto’s maar…….het raffinement, de smaakvolle inrichting, het strakke sturen en trefzeker schakelen daar hadden ze in Italië echt kaas, sorry pasta, van gegeten.

Een Alfa 166 is en blijft een klasse apart.

Met deze 2 liter Twin Spark reed ik in een middag en een avond van Italië naar huis. Rap, stil, zuinig en comfortabel dat zijn de woorden die overheersten toen ik ’s nachts om twee uur de sleutel uit het contact haalde.

Het kan zijn dat ik een goede rug heb maar na 1300 km. geen centje pijn.

Deze 166 2.0 TS werd in 2000 door Fiat Lancia SPA verkocht aan de importeur in Frankrijk en kwam namens de Franse importeur in consignatie te staan bij een Alfa Romeo dealer in Levallois, een voorstad van Parijs.

Het duurde even, maar de Italianen kwamen tot inkeer en de auto kwam in 2002 terug naar zijn geboorteland. De auto werd gekocht door een Alfa Romeo dealer in Lurate Caccivio aan de onderkant van het Comomeer. Deze verkocht de auto aan haar eerste en enig Italiaanse eigenaar

Mr. Fulvio Riva Geb. 1951 en kreeg het kenteken BV239SY. Deze Alfa liefhebber ruilde de auto in 2017 in bij deze dealer met een km.stand van 57.300.

Een Italiaanse relatie van mij vond daar de auto en zette mij op het spoor van deze hele mooie en volledig originele Alfa 166 2.0 TS.

De auto is voorzien van de kleur Grigio Nettuno (kleurcode 656/A PPG) (licht blauw metallic).

Deze 166 is in perfecte staat, zowel van binnen als van buiten. Prachtig schakelende 5V-bak, Electric Climat Control, grijs velours bekleding zonder beschadigingen of rare vlekken. Electrische ramen voor/achter, in hoogte verstelbare voorstoelen en een verstelbaar stuur zodat er voor alle lengtematen een perfecte zitpositie mogelijk is.

De auto heeft een volledige onderhoudsbeurt gehad, nieuwe distributieriem met waterpomp en zo goed als nieuwe Bridgestone Turanza 205/55-16 op onbeschadigde originele Alfa velgen maken het plaatje compleet.

Werkelijk een prachtige stijlvolle auto deze Alfa 166, zeker niet een auto van 13 in een dozijn. Deze Alfa 166 wordt afgeleverd op NL-kenteken met 1 jaar APK. Informeer bij ons naar de gunstige fiscale regeling als u de auto zakelijk gaat rijden.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 2000
 • Km-Stand: 57.001 km
 • Kleur: Grigio Nettuno 656/A (Licht blauw metallic)
 • Bekleding: Grijs (stof)
 • Schakel: Automaat
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 cil. 1970cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 155 PK
 • Bijtelling: 155 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.