OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 850 2.5-10V 144 PK

Dit is wel een auto om eerst even kennis mee te maken en dat vond de verkoper ook…

Even een paar dagen wennen maar dan zet ik via de Route Napoleon koers richting St. Tropez en steek dan nog even door naar Bordeaux. Een soort Tour de France maar wel in deze prachtige Volvo 850.

Had ik het al gezegd?

Ik ben heel blij met deze auto

De Volvo 850 doet zijn intrede in het liefhebbeurscircuit

Het is niet meer te ontkennen, de Volvo 850 wordt de opvolger van de 240 in het liefhebbeurscircuit. En dat is volledig terecht want deze auto, dé redding van Volvo in de jaren 90, was en is een klasse apart.

Niet te groot, niet te klein, een geweldige 5 cilinder motor met een prachtig geluid. Of het nu een 140 of een 240 pk machine is, het is en blijft een bijzonder stukje techniek zo’n 5 cilinder blok. De Volvo 850 was een schot in de roos, een prachtige carrosserielijn, goede materialen en zoals we van Volvo gewend zijn vol veiligheidsvoorzieningen en gemaakt voor 500.000 km.

Dat merk je nog steeds, ook aan deze Volvo 850 van de 2e serie, eigenlijk nog nieuw met maar 104.000 km op de teller, wat is het toch allemaal mooi en degelijk gemaakt.

Gevonden in midden Zweden

Deze rode 850 2.5 vond ik in Midden Zweden. De auto werd op 5 maart 1996 afgeleverd aan Mevr. Ingegerd Bodén-Skoglund uit Strätjära, Aan alles is te merken dat zij de auto perfect heeft laten onderhouden en gezien de kwaliteit van het lakwerk heeft hij altijd binnen geslapen.

Het onderhoudsboekje van deze auto is ingevuld tot 103.000 km. Toen werd een grote onderhoudsbeurt incl. de vervanging van de distributieriem uitgevoerd. Eind 2017 werden bij een km. stand van 102.032 km vier nieuwe banden gemonteerd.

Ik vloog begin januari naar Zweden en kwam rijdend met de auto terug naar Nederland. Een prachtige reis door Zweden, Denemarken en Duitsland. Meer dan 700 km. regen mocht de pret niet drukken, ik heb er van genoten

Op één dag reed ik met deze 850 over een afstand van 1300 km. in 11 uur van Zweden naar huis. (En voor de rekenaars onder ons: verbruik 1 op 12,4)

Deze Volvo 850 2.5-10V heeft een 144 pk blok en is voorzien van een prachtig schakelende automaat en produceert een prachtig geluid. Gewoon een feest om mee te rijden.

Het interieur

Ook het interieur is als nieuw. Half leer/Half stof een prachtige schone en strakke hemel. Geen beschadigingen en alles werkend zoals het hoort. Een auto die door zijn eigenaresse met zorg is behandeld.

Als u met deze auto uw schoonmoeder ophaalt voor een ritje op zondagmiddag zult u zeker in haar achting stijgen, “mijn dochter heeft een man met smaak”, ze zal het misschien niet zeggen maar wel denken. Allemaal niet belangrijk maar toch.

Deze 850 wordt voor aflevering nog helemaal technisch geïnspecteerd en wordt afgeleverd op NL kenteken met 1 jaar APK.

NOTE: Hij is inmiddels verkocht

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.