OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: BMW E30 316i

Toen de Heer L. uit Almelo oog in oog stond met deze BMW 316i was het snel duidelijk, dit werd zijn auto.

Lang heb ik gezocht naar een échte BMW E30 maar kon hem niet vinden, maar dit is em

Toen ik de BMW aan hem afleverde werd hij vergezeld door een goede vriend, eigenaar van een prachtige Mercedes 190. Beide mannen wisten waar ze over hadden als het om BMW’s of Mercedessen ging, maar één ding was voor hen het belangrijkste: Hij moest origineel zijn…….Hulde zou ik zeggen.

Een feest van herkenning

Voor mij is een BMW E30 een feest van herkenning want in 1989 kocht ik een 320i 4-deurs uit 1986. 1e serie chroombumper, Delphin-Grey Metallic met 80.000 km ervaring. Toen al een auto die niet voor een appel en ei te krijgen was. Ik betaalde er 18.000 Nederlandse guldens voor. Het bedrag ben ik nooit vergeten maar de auto ook niet……!

De E30 is één van de BMW’s die momenteel snel in prijs stijgt. De markt is dun en er wordt veel gezocht naar mooie originele auto’s. Moeilijk te vinden maar….de aanhouder wint en daarom staat er nu in de showroom van OpenRoad Classic Cars een prachtige BMW E30 316i, handgeschakeld en met 91.000 km. praktijkervaring.

Prachtig maar beschaafd

Op 28 april 1989 werd deze BMW E30 door BMW dealer Léon Louyet in Charleroi afgeleverd aan haar eerste eigenaar de Fam. Dubois. De auto kreeg het kenteken EHN-902.

Een prachtige maar beschaafde BMW had de Heer Dubois besteld. Een 316i, 2-deurs in de prachtige kleur Royalblau-Metallic (BMW kleurnr. 198). Standaard voorzien van een handgeschakelde 5-bak. Geen lichtmetalen velgen maar wel een mooie Blaupunkt autoradio. Een méér dan leuke auto in die tijd.

De auto bleef tot 2008 in handen van Dubois en het onderhoud werd uitgevoerd bij Louyet. In 2008 werd door Garage Louyet bij een km.stand van 57.296 door hen voor de laatste keer onderhoud uitgevoerd. Een volledig afgestempeld onderhoudsboekje over die periode is aanwezig

De auto wordt verkocht, komt in handen van de heer Hervé woonachtig in een klein plaatsje in de buurt van Brussel en gedurende zijn bezit wordt het onderhoud uitgevoerd door BMW dealer Vandeperre. Alle facturen over die periode zijn bij de auto aanwezig. Het laatste onderhoud door Vandeperree werd uitgevoerd in 2016 bij een km.stand van 89.446. Kort daarna werd de auto geschorst en niet meer gebruikt.

Zowel Dubois als Hervé hebben goed voor de auto gezorgd. Dat is aan alles te zien en te merken.

Niet te groot, niet te klein

Geen piepjes, geen kraakjes, geen rare bijgeluiden. Aan de carrosserie is nooit gespoten en het lakwerk verkeert in een uitzonderlijke mooie staat. Ook het interieur is vlekvrij en vrij van scheuren en beschadigingen.

Een BMW E30 is een betrouwbare partner en het blijft een plezier om er mee onderweg te zijn. Niet te groot, niet te klein en als het dan ook nog een volledig origineel exemplaar is……..dan is het een groot feest.

Binnenkort krijgt de auto een grote servicebeurt en wordt ook de distributieriem vervangen.

De auto wordt afgeleverd op NL-kenteken met 1 jaar APK.

Note: Inmiddels is deze auto verkocht!

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1989
 • Km-Stand: 91.000 km
 • Kleur: Blauw
 • Bekleding: Grijs (stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 2-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 cil 1596cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 101 PK
 • Bijtelling: 40 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.