OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 240 GLT

10 jaar lang heb ik met heel veel plezier als dagelijkse auto een Mercedes W123 gereden. Auto verkocht, andere auto’s gekocht maar nu ik met pensioen ben gaat de Opel Corsa de deur uit  en ga ik weer voor een klassieker.

Een 240 GLT in deze unieke kleurstelling is wel iets bijzonders.

Johan Dijkstra bedankt voor je goede adviezen en service

Zwitsers besparen niet op onderhoud

Op 1 juli 1988 werd door Garage Arnold Meier uit Gebensdorf, Zwitserland, deze Volvo 240 GLT afgeleverd aan haar eerste eigenaar Dhr. Jean Grauter. De auto bleef tot 2002 in het bezit van deze eigenaar en in onderhoud bij Garage Meier. De servicebeurten werden trouw uitgevoerd, het serviceboekje is volledig ingevuld. Dat is niet zo verwonderlijk in Zwitserland want Zwitsers zijn bovengemiddeld bemiddeld………!! en besparen zeker niet op het onderhoud van hun auto.

Daarnaast is het van overheidswege verplicht ieder jaar de auto aan te bieden voor een zgn. Abgas- Test. Bij de auto hoort het “Abgas-Wartungsdokument” welk de eerste keer is afgestempeld op          19-08-1988 bij een km.stand van 1.527. De laatste keer werd de auto voor de keuring gebracht op 27-06-2017 bij een km.stand van 211.649.

Op die datum werd ook groot onderhoud uitgevoerd, volledig grote beurt, nieuwe remblokken en schijven, nieuwe remvloeistof, nieuwe distributieriem.

In bezit van een Volvo verzamelaar

Toen kwam een relatie van mij deze auto op het spoor. De auto was intussen toegevoegd aan de collectie van een Zwitserse Volvo verzamelaar maar na wat aandringen bleek de auto te koop en konden wij de auto overnemen. De auto werd getransporteerd naar Nederland en nadien is er  187 kilometer mee gereden. Die kilometers heb ik zelf op de teller gezet en het was voor mij een feest van herkenning, ik was er van onder de indruk.

Deze Zwitserse uitvoering is voorzien van een B230F blok. Rustig, lekker vlot en in combinatie met de 4-bak automaat uitermate comfortabel en geschikt voor de linkerbaan.

Wel even wennen aan de belangstelling onderweg, want zo’n mooie originele 240 GLT trekt toch wel veel bekijks.

Unieke kleur

Deze Volvo 240 GLT heeft een unieke kleurencombinatie die maar heel weinig voorkomt, maar oh……wat smaakvol. Aan de buitenkant, ik noem het maar goud-metallic, en van binnen lichte velours bekleding en interieurdelen. Zowel het lakwerk als het interieur verkeren in topstaat. Bekleding volledig origineel, geen beschadigingen, brandgaatjes of andere onduidelijke vlekken.

De lichte vloermatten liggen als nieuw in de kofferruimte.

Bijzonder te noemen

Een 240 GLT in originele uitvoering komt niet veel meer voor en wordt slechts sporadisch aangeboden. Daarmee wordt deze GLT waar geen chroomlijst opzit maar alles in origineel mat zwart is uitgevoerd toch wel een bijzondere auto.

De auto heeft een origineel Volvo-schuifdak en de asbak en aansteker zijn nieuw, een rookvrije auto.
Kom snel kijken en proefrijden, want ik verwacht dat deze 240 GLT vlot een nieuwe eigenaar zal vinden.
De auto wordt afgeleverd op NL-kenteken en 1 jaar APK
Note: Deze auto is inmiddels verkocht!

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1988
 • Km-Stand: 211.000 km
 • Kleur: Goud metallic
 • Bekleding: Beige (stof)
 • Schakel: Automaat
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 2316cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 116 PK
 • Bijtelling: 90 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.