OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 240 GLT B230E

Deze prachtige 240 GLT gaat voor Nederland verloren want een Duitse Volvo-liefhebber reed 800 km. met zijn Volvo 940 GL om een proefrit met deze auto te maken. Hij was er van onder de indruk, eind oktober wordt deze Volvo door mij in de Saarbrücken afgeleverd aan de nieuwe eigenaar.

Een feest van herkenning

Deze prachtige 240 GLT werd door een relatie van mij gevonden in Noord Spanje, net boven de grens met Portugal.

Niet dat hij als pelgrim onderweg maar het was wel in de buurt van Santiago de Compostella waar hij een verzamelaar van klassieke auto’s en youngtimers bezocht om deze Volvo te bekijken. De koop was snel gesloten. Er werden nieuwe Michelin Energy banden ondergezet, de tank gevuld en na een reis van 1800 km. stond de auto op Nederlandse bodem. Met 152.000 km op de teller staan haar nog prachtige jaren te wachten.

Een bijzondere auto is het wel deze 240 GLT. Want een 240 GLT in originele uitvoering met de toch wel speciale B230E motor komt niet veel voor. Het blok levert een gezonde 136 pk en ook het koppel ligt een stuk hoger. Daarmee wordt deze GLT waar geen chroomlijst opzit maar alles in origineel mat zwart is uitgevoerd opeens een vlotte auto die zowel bij lage als wat hogere toeren een prachtige trekkracht ten toon spreidt.

Er is nogal wat historie in papieren vorm bij de auto, smeerkaartjes, keuringscertificaten, een controle op roest door de Volvo-dealer in Ourese in Spanje, het Spaanse instructieboekje en bedieningsinstructie voor de originele Volvo radio met cassettespeler.

De distributieriem is de laatste keer bij 133.000 km. vervangen.

Zowel het donkergrijs metallic lakwerk als het blauw stoffen interieur zijn in een bijzonder goede conditie.

Ik heb zelf met de auto een kleine 400 km. gereden en het was voor mij een feest van herkenning, ik was er van onder de indruk. Stil, vlot, uitermate comfortabel en geschikt voor de linkerbaan. Wel even wennen aan de belangstelling onderweg, want zo’n mooie originele 240 GLT trekt toch wel veel bekijks.

Deze auto is inmiddels verkocht

 

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1991
 • Km-Stand: 152.000 km
 • Kleur: Grijs Metallic
 • Bekleding: Blauw (stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 4 cilinders 2316 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 136 PK
 • Bijtelling: 110 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.