OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 850 2.5-10V

We weten niet precies wat nu bij deze koper de doorslag heeft gegeven. Dat deze auto na zoveel jaar nog zo mooi is gebleven of het onmiskenbare geluid van de 5 cilinder, we denken toch dat laatste…

Ik kwam bij OpenRoad door een collega. Ik belde eigenlijk voor een Volvo 240 maar Johan adviseerde mij een Volvo 850. Ik heb er even over nagedacht en werd nieuwsgierig omdat deze auto volgens Johan beter bij mij zou passen.  Na een proefrit was ik verbaasd. Aan deze auto kan je niet merken dat hij al 25 jaar oud is en.. oh.. oh.. die 5 cilinder onder de motorkap, wat een aantrekkelijk geluid.

Voertuig Omschrijving

Ja, dat is ook wat. Zoeken en niet kunnen vinden, maar ineens staat hij voor je neus. Een origineel Nederlandse Volvo 850 2.5 144 pk handgeschakeld met aantoonbaar 133.000 km.

Nieuw van binnen en van buiten schadevrij en zonder die kleine krasjes en deukjes die je altijd oploopt bij Albert Heyn of de Jumbo.

Een Volvo 850 in Graphite Grey metallic (kleurcode 427) oogt ingetogen en in combinatie met de bekende ijzersterke bekleding half leer/half stof met een kleine blauwe accenten is het een smaakvol geheel.

Deze 850 2.5 l werd in maart 1996 door de toenmalige Volvo-dealer Winkelhorst afgeleverd aan haar eerste eigenaar. Deze ruilde de auto in 2002 in met 125.000 km op de teller bij Winkelhorst en de 850 werd de blikvanger in de showroom van Winkelhorst.

Na verloop van tijd komt de laatste (tweede) eigenaar de auto op het spoor. Bij de aankoop van de auto laat hij in 2019 bij 130.000 km een wel hele grote onderhoudsbeurt uitvoeren. Nieuwe distributieriem, spanrollen waterpomp, rondom nieuwe remblokken, alle filters en vloeistoffen worden vervangen en omdat de auto is voorzien van ECC werd een airco-service uitgevoerd. Tevens wordt de auto voorzien van 4 nieuwe Vredestein’s Quatrac 5 all season.

Deze tweede eigenaar bood mij de auto te koop aan omdat hij op zoek was naar een jongere Volvo voor dagelijks gebruik. De “hobby” 850 moest het veld ruimen en de Volvo V60, wat nu zijn dagelijks vervoer is, wordt ook verkocht om de aankoop van de nieuwe Volvo mogelijk te maken.

En zo kan het gebeuren dat je met lang zoeken toch niet die mooie originele 850 met een lage km.stand kunt vinden maar hij wel ineens voor je neus staat.

Van zo’n goed bewaard gebleven auto word ik blij. Aan alles kun je zien dat er goed op gepast is door de twee vorige eigenaren. Zo’n auto hoort thuis bij OpenRoad Classic Cars.

Ik heb het al vaker geschreven, een mooie 850 is een zeldzaamheid aan het worden.

Afgetrapte 850’s met 400.000 km op de teller en bergen achterstallig onderhoud zijn er wel te vinden (zegt trouwens wel iets over de kwaliteit van zo’n 850……!) maar die zoek ik niet en u denk ik ook niet.

Deze Volvo is inmiddels verkocht.

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1996
 • Km-Stand: 133.000 km
 • Kleur: Grijs Metallic
 • Bekleding: Grijs (leer/stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: injectie
 • Cilinders: 5 cil. 2435 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 144 PK
 • Bijtelling: 90 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

 

 

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.