OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Verkocht: Volvo 360 GL 2.0

Bij binnenkomst van deze prachtige witte Volvo 360 GL 2.0 dacht ik nog even terug aan de tijd dat ik een Volvo 340 reed en dat dit mijn onbereikbare doomauto was. Ik was dan ook nieuwsgierig wie er in 2021 met deze auto vandoor zou gaan? Zou er nog een man zijn, van mijn leeftijd, met dezelfde wens? Die bij mij zijn ‘droomauto’ van vroeger komt kopen? Gewoon omdat het nu wel kan!

Ik zat er helemaal naast, bij het wegrijden vertelde de nieuwe eigenaar vol enthousiasme..

Ik weet het, een 19 jarige in een Volvo 360 is een vreemde combinatie. Maar deze Volvo 360 een beetje aanpassen naar mijn eigen smaak lijkt mij een prachtig project

Voertuig Omschrijving

Eind 80’er jaren reed ik zelf in een Volvo 340 1.4 en deze 360 was mijn droomauto. Top of the range van de 3 serie van Volvo. Onbereikbaar voor mij……….jammer !

Maar……….voor wie is nu in 2021 zo’n Volvo 360 bedoeld ? Wie gaat er wat mee doen ?

Misschien bent u wel diegene die al een mooie Volvo verzameling hebt opgebouwd, een 144, een 1800ES, een 850 en misschien voor dagelijks gebruik een classic V70.

Met deze 360 maakt u uw collectie echt compleet.

Misschien bent u wel diegene die low-budget en risicoloos wilt instappen in het klassieker- of youngtimer circuit.

Met deze 360 bent u in één keer “in business”.

Misschien bent u wel diegene die altijd al wilde gaan racen in de Volvo 360 Cup.

Met een paar aanpassingen levert het Volvo Red-block 200 pk + en rijdt u de sterren van de hemel  op Zandvoort of Assen.

Hoe het ook zei, Deze 360 GL is een prachtige volledig originele auto met 152.000 km. praktijkervaring. Carrosserie en lakwerk in een prima staat en het interieur onbeschadigd en de originele stoffen bekleding ongeschonden en geen vreemde onduidelijke vlekken.

Deze Volvo 360 werd op 22 januari 1986 afgeleverd aan haar eerste en enige eigenaar Mr. Turid Falk uit Östersund Zweden en kreeg het kenteken MOE-422.

Er is veel onderhoudshistorie bij de auto. Het laatste Zweedse APK keuringsbewijs is van 30 augustus 2019. De auto werd toen gekeurd bij een km.stand van 151.693.

De auto staat op zo goed als nieuwe banden en rijdt, stuurt en remt zoals u dat van een Volvo mag verwachten.

Deze Volvo 360 met het Zweedse kenteken MOE-422 is allerminst moe. Wat is dit een leuke en vlotte auto om mee onderweg te zijn.

Een stevige maar vooral overzichtelijk zit in echt Volvo meubilair. Het Volvo 2 liter Red-block met enkelvoudige carburateur met daarachter een Volvo 5-versnellingsbak is altijd bij de les. Lage toeren of iets verder doortrekken het maakt niet uit. Je ziet het er niet aan af maar deze auto is gewoon snel, laag gewicht, voldoende pk’s  en een prachtig koppelverloop staan daar garant voor.

Qua bouwkwaliteit, inrichting en gebruikte materialen is zo’n 360 eigenlijk een iets gekrompen 240 en daarmee wat mij betreft een echte Volvo. Alleen al het idee dat deze auto’s in Nederland werden gebouwd maar de genen toch voor een groot gedeelte Zweeds zijn maakt het tot een unieke combinatie.

De auto wordt afgeleverd op NL-kenteken en 1 jaar APK. Hij is inmiddels verkocht en de Zweedse kentekenplaten zijn natuurlijk mee gegaan naar de nieuwe eigenaar!

Voertuig Specificaties

 • Bouwjaar: 1986
 • Km-Stand: 152 km
 • Kleur: Wit
 • Bekleding: Blauw (stof)
 • Schakel: Handmatig
 • Uitvoering: 4-deurs
 • Brandstofsysteem: carburateur
 • Cilinders: 4 cil. 1986 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 105 PK
 • Bijtelling: 50 euro p/m
 • Verzekering: aangepast tarief
 • MRB: Voltarief

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.