OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Wat vooraf gaat: Alfa Romeo 33 1.5 IE

In 1991 bestelde Antonio Capellino (geb. 1935) uit Revello bij de Alfa Romeo dealer in Cuneo deze Alfa Romeo 33 1.5 IE. Capellino had smaak want hij bestelde een mooie complete auto, centrale portiervergrendeling,  elektrische ramen, getint glas, stuurbekrachtiging  en hij koos voor de stijlvolle “colore beige metallizzato”. Op 29 maart 1991 werd de auto aan hem afgeleverd.

Hij was zuinig op zijn auto want toen hij de Alfa 33 in 2005 inruilde bij Garage Giordano in Revello besloten deze om de auto te houden en niet te koop aan te bieden. De auto werd gestald in hun garagebedrijf en werd ingezet voor leuke ritten in de omgeving en voor het bezoeken van meetings.

Op het spoor van de Alfa Romeo 33 1.5 IE

In maart 2016 kwam ik “de 33” op het spoor en bezocht de broers Valter en Luca Giordano, Alfa liefhebbers in hart en nieren,  in hun garagebedrijf in Revello  in Piemonte Italie. Na veel gepraat  en “Italiaanse druktemakerij” verkochten ze aan mij de auto.

De prachtige Italiaanse provincie Piëmonte

In mei 2016 haalde ik de Alfa Romeo 33 1.5 IE op bij de broers Giordano. Na een reis via Duitsland en Zwitserland met alleen maar regen en veel wind sliep ik de eerste nacht bij de Broeders Franciscanen in de buurt van Martigny. Rust, reinheid en regelmaat bepaalden daar het leven, daar was ik na zo’n reis ook wel een beetje aan toe. De volgende ochtend scheen de zon en ging ik via de Grote St. Bernard richting Italië het Aosta dal in. Een prachtige reis, een beetje rustig aan want mijn nieuwe Volvo XC70 moest eigenlijk nog worden ingereden.

Na de drukte rondom Turijn kwam ik terecht in de prachtige Italiaanse provincie Piëmonte. Deze provincie ligt eigenlijk een beetje opgesloten tegen de Alpenrand, in het noorden tegen Zwitserland en in het westen tegen de Hautes Alpes in Frankrijk. Een prachtig gezicht met de besneeuwde bergtoppen tegen een strak blauwe hemel. Ik werd hartelijk ontvangen door de broers Giordano, de Alfa Romeo 33 1.5 IE werd op de cartransporter gezet en de volgende ochtend zette ik koers via de Frejustunnel en de Autoroute in Frankrijk richting huis.

Een zeer vlotte reis want ’s avonds tegen een uur of twaalf en 1300 km. verder reed ik de Alfa Romeo 33 1.5 IE in Vaassen de showroom binnen. Een prachtige reis met leuke ontmoetingen, de Volvo ingereden en de 33  als bijzondere aanwinst in de collectie dacht ik toen ik de laatste paar kilometer naar huis reed. Tenslotte thuis aan de praattafel nog een glaasje Italiaanse wijn met mijn vrouw en toen was het genoeg voor die dag.

Verkocht
Deze Alfa Romeo 33 1.5 IE  verkocht aan een echte Alfa liefhebber.

Klik hier om meer te lezen over de auto in de rubriek verkocht of klik hier voor alle Klassiekers en bijzondere youngtimers die bij OpenRoad Classic Cars verkocht zijn.

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.