OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Wat vooraf gaat: Volvo 240 GL B230F

Eind december kwam ik in contact met Magnus S. uit Zweden . Een man met een neus voor de betere klassiekers en youngtimers. Hij reist heel Zweden door op zoek naar de auto’s die hem “passen”. Bij Magnus “reserveerde” ik deze rode Volvo 240. Een auto in prachtige staat met  een lage kilometerstand.

Op goed geluk

Eind januari op ging ik op goed geluk naar Zweden om de auto te bezichtigen en na goedkeuring direct mee te nemen naar Nederland. Op een regenachtige maandagochtend vroeg vertrokken  vanuit Vaassen, via de Elbetunnel in Hamburg en via de 18 km. lange Storebaeltbrug  die de Deense eilanden Funen en Seeland met elkaar verbindt kwam ik ’s avond aan in Zweden. Een gravelpad waar geen einde aan leek te komen  bracht mij bij een B&B op het Zweedse platteland. 900 km, een serieuze Hamburger en één biertje stonden garant voor een goede nachtrust. De volgende dag via 2 baans wegen naar het Noorden. Een prachtig uitgestrekt land om doorheen te rijden, veel rode houten woningen met witte kozijnen en in elke bocht een snelheidscamera.

Als in Zweden de voorgeschreven snelheid 80 is, rijdt dan ook 80, geen 75 geen 85, maar 80, dat doen de Zweden ook en kan je veel geld besparen…….

Hartelijk ontvangen

Ik werd hartelijk ontvangen door Magnus. De auto was zoals verwacht, papierwinkel werd afgehandeld en de 240 werd dezelfde dag op de trailer geladen. Het is geweldig en hét behoud van auto’s dat er in Zweden niet met zout maar met zand en gravel wordt gestrooid. Prachtig, maar je auto wordt er wel verschrikkelijk smerig van. De volledig vervuilde XC70 stak dan ook schril af bij de prachtig schone 240.

De volgende dag de thuisreis aanvaardt. De XC70 had geen enkele moeite met de ruim 2000 kg aan de haak. De reis verliep vlot via Malmö,Kopenhagen richting de veerboot Roby-Puttgarden. Even wachten voor “het pontje” maar in no-time stond alles aan boord.

In Duitsland geen files geen sneeuw of ander winters ongerief, dan is het een kwestie van “blijven zitten” zeggen wij altijd. Rond de klok van 22.00 uur trok ik in Vaassen de sleutel uit het contact. Het was een vlotte reis waarin ik leuke mensen ontmoette met als resultaat dat er voor de liefhebber een mooie originele Volvo 240 in de showroom staat . Kijk HIER om deze Volvo 240 GL uitgebreid te bekijken.

Verkocht
Deze Volvo 240 GL B230F is inmiddels verkocht aan een echte Volvo liefhebber.

Klik hier om meer te lezen over de auto in de rubriek verkocht of klik hier voor alle Klassiekers en bijzondere youngtimers die bij OpenRoad Classic Cars verkocht zijn.

Berichtnavigatie

4 berichten op “Wat vooraf gaat: Volvo 240 GL B230F

 1. Cees van den Akker

  Leuk verhaal!! Gelezen nadat we van vanmiddag bij je op bezoek waren.

  Gegroet de gebroeders Van den Akker

  • Dag Gebroeders Van den Akker,

   Leuk dat jullie bij mij op bezoek waren met jullie echtgenotes. Ik vond het een leuke ontmoeting. Jullie zijn échte automannen…..
   Nog een goede voortzetting van de vakantie en…… a.s. donderdagmiddag 8 juli 2020 komt de Rode Volvo 850 GLT Aut. binnen.

   Vriendelijke groet,

   Johan Dijkstra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.