OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Even bijpraten: Na 25 jaar de 2e opmars van de Volvo 850

Meestal komt een auto “die iets in zich heeft” na een zekere looptijd terecht in een dubieus circuit. Zo’n auto wordt dan door zijn jeugdige bestuurder afgetrapt, opgereden tot aan de laatste draad, misbruikt en uiteindelijk naar de sloop gereden of gesleept.

Denk maar eens aan BMW’s 3- en 5 serie, Opel Manta, Porsche 944, Datsun 240Z en zo zijn er nog wel een paar te noemen.

Zo ook de Volvo 850, een topauto met goede en sterke techniek, snel en een prachtig geluid. Veel van die 850’s zijn in dat dubieuze circuit terechtgekomen en kapot gereden.

Maar voor die auto’s “die iets in zich hebben” breekt er vaak een nieuwe glorieperiode aan als zij het dubieuze circuit ontgroeien en een nieuwe status krijgen b.v. als liefhebbersauto of als begeerde youngtimer. Dan gaan steeds meer mensen op zoek naar zo’n auto om er (misschien wel opnieuw) van te genieten.

Dan wordt er gezocht naar de mooiste exemplaren met weinig kilometers en in originele staat. Dan blijkt in één keer dat de spoeling dun is geworden en dan treedt er marktwerking op. Wat dat betreft is er niets veranderd in al die jaren want nog steeds bepalen vraag en aanbod de markt.

Lees: die auto wordt duurder.

Dat is wat er nu gebeurt met de Volvo 850. Deze auto’s zijn met een opmars bezig, er is weinig aanbod, ook in Zweden, van mooie originele auto’s met lage kilometerstanden maar de vraag neemt toe.

TIP  Hebt u altijd al een Volvo 850 willen rijden, of was u vroeger eigenaar van een 850 en wilt u het herbeleven;  Sla uw slag voor het te laat is !!

Recentelijk kwam ik uit Zweden met deze prachtige Volvo 850 2.5. 144 pk. Automaat. Een mooie reis door een mooi land bracht bij mij oude herinneringen boven.

In 1998 werd ik de trotse bezitter van een 3 jaar oude Volvo 850 2.5-20V 170 pk. Ik vond dat het summum in die tijd, wat heb ik van die auto genoten, de trekkracht, het geluid van de 5 cilinder, het comfort en dat allemaal volgens Volvo’s goed gebruik: zo onopvallend mogelijk.

De mooiste reis die mijn vrouw ik met deze auto maakte was een snelle korte vakantie naar de Zuid-Franse kust. Heen over de Franse autoroute en terug via de route Napoleon en door de Franse- en Zwitserse Alpen. Een feestreis was het.

Frankrijk zomer 1999

Maar ook een paar dagen naar de sneeuw in de Harz Dld was een plezier met deze auto.

Harz Dld 2000

25 jaar na zijn introductie gaat de Volvo 850 een nieuwe toekomst tegemoet. Voor meer informatie over en foto’s van de rode 850 die ik vond in Zweden klikt u hier

 

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.