OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Wat vooraf gaat: De Alfa 166 van Bruno Pezzano

Een Alfa 166 2.5 V6 te koop origineel 10.800 kilometer

Het was in de zomer van 2017 dat een Italiaanse relatie mij tipte. Er zou een Alfa 166 2.5 V6 te koop worden aangeboden met origineel 10.800 km. De Italiaanse vriend legde op mijn verzoek contact met de eigenaar van de auto.

De eigenaar, Mr. Bruno Pezzano, had kort na zijn pensionering de auto nieuw gekocht. Pezzano had smaak want hij bestelde een prachtige uitgevoerde 166 2.5 V6 in de kleur Grigio Nettuno. Handgeschakelde 6-bak, cruise control, xenon verlichting, licht lederen bekleding, gewoon een plaatje van een auto.

Echter Mr. Pezzano werd ziek en moest regelmatig naar het ziekenhuis worden gereden. Zijn vrouw vond de Alfa daarvoor geen handige auto en er werd een nieuwe Lancia Ypsilon gekocht en de Alfa werd gestald in de verwarmde garage.. Mr. Pezzano wilde de Alfa wel verkopen maar vroeg voor de auto veel geld, heel veel geld….

Toen mijn Italiaanse vriend hem vertelde wat mijn prijsidee was, bekoelde het gesprek , de wereld was te klein. De contacten werden verbroken en de auto werd nooit te koop aangeboden.

Tot mei 2018………..weer belde mijn Italiaanse vriend, de 166 zou toch weer op de markt komen en een wel hele leuke bijkomstigheid was dat Mr. Pezzano nu een prijs in gedachten had gelijk aan mijn prijsidee van een jaar eerder.

Toen ging het snel. Ik kwam in contact met de accountant van Mr. Pezzano en rondde met hem de zaak af. Deze prachtige 166 kwam in de showroom te staan van OpenRoad Classic Cars.

In april 2018 had ik in Italië en hele mooie Alfa 166 2.0 TS met origineel 57.000 km aangeboden gekregen en gekocht. Het toeval wilde ook in de kleur Grigio Nettuno.

Alfa 166 2.0 TS

Te mooi om mee te rijden

Deze auto moest nog opgehaald worden. We maakten er een combi-reisje van. Met de 166 van Pezzano kon niet worden gereden want daar zat nog de originele distributieriem op en ook de banden waren nog uit 2001, die moest dus op de cartransporter. De 166 2.0 TS zouden we over de weg terug rijden naar Nederland.

Op een dinsdagochtend in juni vertrokken we in alle vroegte, we hadden haast want we wilden donderdagavond weer thuis zijn. Maar haastige spoed is zelden goed : “STOP Polizei” Dat kijg je als je inhaalt waar het niet mag, € 95,– armer en een  ervaring rijker zetten we koers richting Chiavenna, een klein bergdorpje in de uitlopers van de Alpen waar de Italiaanse sfeer al duidelijk voelbaar is.

Chiavenna

Morgen komt alles goed

Wat is dat Italië toch een prachtig land met prachtige mensen, het land is bijna failliet maar de bewoners denken dat het “domani”(morgen) allemaal goed komt. Ze genieten van prachtig eten met mooie glazen wijn, een feest om daar zo nu en dan deel van uit te mogen maken.

Berglucht, 2 glazen wijn een goed bed stonden garant voor een goede nachtrust. De volgende ochtend reisden we via “de kop” van het Comomeer het dal van Valtellina in richting Sondrio.

Alfa 166 2.0 TS

Met de de accountant van de Familie Pezzano

Mijn vriend Flavio, zijn broer en hun ouders runnen in een klein plaatsje een garagebedrijf. Een familie die precies weet wat voor auto’s ik zoek. Daar haalden we de Alfa 166 2.0 TS op. De papieren werden in orde gemaakt en na een fijn Italiaanse kopje espresso namen wij afscheid van de familie en reden via de oostkant van het Comomeer naar een klein plaatsje wat lag ingeklemd tussen Turijn en het Aostadal om ons de volgende dag te melden bij de Fam. Pezzano.

De volgende ochtend werden door de accountant van de Fam. Pezzano opgehaald bij ons hotel. Hij bracht ons via de kleinste bergweggetjes naar de prachtige villa van de familie. Gebouwd tegen een berghelling met werkelijk een fantastisch uitzicht.

De Alfa “la bella macchina”

Mr. Pezzano, intussen 85 jaar, ontving ons aller hartelijkst. Hij verkeerde in een redelijke gezondheid maar duidelijk werd wel dat voor de heer Pezzano en zijn echtgenote het leven langzaam verliep. Daarin was geen plaats meer voor een Alfa 166.

Het werd voor de heer en mevrouw Pezzano een beetje een “lastige dag” want zijn moesten afscheid nemen van hun Alfa, “hun la bella macchina”. De accountant vertelde mij dat de Alfa het eerste was wat ze verkochten maar dat ook de villa binnenkort verkocht zou worden. Het leven van alle dag was voor de Pezzano’s niet meer bij te houden.

Hoogst persoonlijk reed ik de Alfa uit de verwarmde garage en gaf de Pezzano’s alle tijd om afscheid te nemen van “hun”Alfa waarvan ze hadden gedacht hele leuke reizen mee te kunnen maken, soms loopt het leven anders.

The Italian Style

Met Mr. Pezzano ging ik in de Lancia Ypsilon naar het plaatselijke registratiekantoor om de auto over te schrijven. Het in- en uitstappen verliep moeizaam voor Pezzano maar eenmaal achter het stuur reed hij nog steeds” in the Italian style”. Ik heb hem daar een compliment over gemaakt. Hij grijnsde van oor tot oor.

Toen de 166 was geladen namen we afscheid en werden uitgezwaaid door de familie.

We reden via de Frejustunnel, Chambery, Lyon richting huis.

Toen we stonden te tanken in Luxemburg hadden we het gevoel dat we bijna thuis waren. Dat is niet zo, maar ’s nachts om 02.00 uur trokken we sleutel uit het contact.

We waren terug in Vaassen met twee prachtige Alfa’s 166.

Up-date:

De Alfa 2.0 TS is inmiddels verkocht binnen Nederland.

Berichtnavigatie

2 berichten op “Wat vooraf gaat: De Alfa 166 van Bruno Pezzano

 1. joost gerritsen

  Beste heer Dijkstra,

  Op 13-06-2019 heb ik de Alfa 166 ts met kenteken sv477l gekocht. Dit is volgens mij de auto uit dit artikel? Allereerst wil ik u vertellen wat voor een fantastische auto dit is. Op wat kraken en piepjes na loopt de auto perfect. volgens uw beschrijving heeft de auto een volledige onderhoudsbeurt gehad, wat dan is Italie gedaan moet zijn volgens het boekje. Mijn vraag is of er in nederland nog onderhoud is gepleegd en zo ja wat precies? Dit ivm met toekomstige beurt/onderhoud. Auto heeft inmiddels 66171 kilometer gelopen. Ik hoop dat u mij nog wat informatie kunt verschaffen naast het mooie artikel wat u over de auto heeft geschreven.

  met vriendelijke groet,
  Joost Gerritsen
  tel: 0624536883

  • Dag Joost Gerritsen,

   Dank voor je bericht.
   Inderdaad, jouw Alfa 166 komt uit “de stal” van OpenRoad Classic Cars.
   Ik kan mij de auto nog goed herinneren want ik heb deze vanuit het Aostadal in Italië in een middag en een avond/nacht over de weg naar Nederland gereden. Wat een fijne auto.
   Ik zal je via email nog wat informatie en foto’s toesturen over de auto.

   Ik wens je heel veel plezier en leuke kilometers toe in deze Alfa 166.

   Vriendelijke groet,
   Johan Dijkstra
   OpenRoad Classic Cars BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.