OpenRoad

Klassiekers en bijzondere youngtimers           openroad_alfa_romeo_logo_100x100

Laatste nieuws

Een “Nestje Opels” in België

Al een jaar of drie heb ik contact met de Fam. v.d. W. uit Coevorden. Zij zijn al heel lang op zoek naar een Opel D-Kadett in originele SR uitvoering. Zeg maar de tegenhanger van een Golf I GTI maar dan nog zeldzamer.

In de afgelopen jaren hebben we er drie gevonden, één in Zweden, één in Spanje en één in Nederland. Alle drie auto’s hadden drie gezamenlijke kenmerken, het waren Opel’s, het waren SR’s en ze waren slecht, heel slecht.

Eentje uit een nest van drie

Iedere keer liep onze gezamenlijke zoektocht uit op een teleurstelling, tot een paar weken geleden de Heer v.d. W mij belde met het bericht dat in België 3 Opel’s in één koop werden aangeboden waarvan één van de auto’s een SR was.

Hij vroeg mij of ik de SR wilde gaan bekijken en als het een goede auto was, ik wilde proberen deze auto los te peuteren uit “het nestje Opels”.

Ooit nieuw verkocht en weer ingeruild

Ik reisde af naar Aarschot en maakte kennis met de Heer Wittockx, Opel dealer in Aarschot. Wittockx was de 4e generatie in het bedrijf wat 104 jaar geleden startte als dealer van General Motors. Toen werden er Chevrolets verkocht en onderhouden. Vanaf de 50’er jaren was Opel het belangrijkste merk van de familie.

Maar anno 2019 was bij de importeur van Opel in België schaalvergroting het modewoord en Wittockx werd het dealerschap opgezegd. In de loop der tijd had Wittockx een aardige Opel verzameling opgebouwd maar nu hij het bedrijfspand ging verlaten was daar geen ruimte meer voor en moesten er noodgedwongen een aantal auto’s worden verkocht.

Auto’s die Wittockx ooit nieuw had verkocht en weer ingeruild en daarna in goed Vlaams “terzijde had geplaatst”.

Eén koop anders geen deal

Een Opel Ascona A met 42.000 km, een Opel Ascona C met 81.000 km en een Opel Kadett D 1.6 S SR met 117.000 km. Wittockx was duidelijk;

Alle drie in één koop anders geen deal

De auto’s waren in goede staat maar stonden al meer dan 15 jaar stil. Kort gezegd: prima auto’s maar wel met wat technisch achterstallig onderhoud.

De Familie v.d. W. wilde heel graag dat de SR hun kant op kwam maar de Ascona’s mochten wel bij mij blijven !! De onderhandelingen met Wittockx kwamen op gang en we kwamen tot een overeenkomst.

Op een prachtige zaterdagochtend reisde ik samen met een transporteur af naar Aarschot om de auto’s op te halen.

Op de terugweg hadden we veel belangstelling want drie semi-klassieke Opel’s zie je ook niet iedere dag.

De reis verliep vlot en ’s middags rolden we drie Opels de showroom binnen van OpenRoad Classic Cars.

De Opel D-Kadett 1.6 S SR

Een paar dagen later kwam de Fam v.d. W. op bezoek en zij staken hun enthousiasme over de SR niet onder stoelen of banken. We maakten samen een plan van aanpak om de auto weer in topstaat te brengen.  In april 2020 gaat de SR weer de weg op. Dat wordt voor de Fam. v.d. W één groot feest !!

De C-Ascona is ook al verkocht en voor de A-Ascona is vanuit Duitsland wel heel veel belangstelling, stiekem hoop ik dat hij in Nederland blijft.

Berichtnavigatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.